Бохемската Рапсодия и спомен за един вечен Фреди Меркюри

Отброяваме 25-ата година без Фреди Меркюри

0 коментара Сподели:

Тези, израснали с неговата музика, все още си спомняме за неизчерпаемата му енергия и си припяваме Theshowmustgoonслед всяка тежка загуба и Wearethechampionsслед всяка шумна победа.

Големите творци никога не умират, щом има кой да слуша музиката им дори и след като са си отишли. А Фреди остава в сърцата на толкова много хора, че почти можем да си го представим как ни гледа от небето с микрофон в ръка, присмива се на всеки опит за кавър на музиката му, защото знае, че е неповторим.

На 2 ноември историята на Queenоживява във филмова екранизация, очаква ни много музика – такава, каквато я обичаме, неподправена и неспособна да се впише в каквито и да е рамки.

Филмът BohemianRhapsody разказва историята на Queen с всички онези подробности, които винаги сме искали да разберем. Продуцент е Греъм Кинг, професионалист с опит в Холивуд и голям фен на групата. Решава да откупи правата за историята на Queenот Питър Морган, който по онова време е в процес на написване на сценария. Китаристът и барабанистът на любимата ни група Брайън Мей и Роджър Тейлър се доверяват на Кинг и проследяват целия творчески процес, което го прави още по-истинен. И така, остава само да бъдат избрани правилните хора, които да изиграят Фреди и компания със сърце и душа.

В ролята на Фреди Меркюри ще се въплъти Рами Малек, носител на награда Еми, звезда от сериала Mr. Robot.

Актьорът е изправен пред огромното предизвикателство не само да изиграе емоциите на Фреди, но и да разучи неговите движения на сцената. Когато става въпрос за изпълнител от толкова висок ранг, това съвсем не е лесно и на Рами му отнема много време, като в подготовката му помагат не само членовете на бандата, но и личен треньор, нает за целта.

Малек ще си партнира с Лузи Бойтън в ролята на Мери Остин, близка приятелка на Фреди, Гуилим Лий в ролята на китариста Брайън Мей, Бен Харди като барабаниста Роджър Тейлър, а басистът на групата ще се играе от Роджър Тейлър.

За да бъде филмът напълно автентичен, цял отбор от дизайнери се грижи за външния вид на актьорите и за правилния подбор на локациите. Но за истинския фен емоцията е по-важна. Да види на екрана как любимият му изпълнител оживява, за да ни изпее още веднъж Wewillrockyou, през какви перипетии е преминал и какво е трябвало да жертва, за да стигне до голямата сцена. Продуцентът Греъм Кинг е горд с това, че филмът не само пресъздава моменти от живота на Фреди и компания, но представя и процеса по създаването на музиката им, което ще заинтригува всеки меломан.

Филмът е празник с музиката им, но също и наследството на Queen и Фреди. Той ще покаже на едно ново поколение кой всъщност е Фреди.

Един обикновен човек с необикновен талант, който никога не умира. На 2 ноември е премиерата на филм, плод на усилена работа, представящ началото. А краят всички знаем, че не идва със смъртта на Фреди, докато още има кой да си припява „Бохемска рапсодия“.

Фреди е нашият вечен музикален шампион. Виж как ти можеш да се превърнеш в шампиона на София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *