В името на изкуството: URBANITES SOFIA

Pop-up изложба, красива музика, усмихнати приятели, или накратко - емоциите, които си заслужава да изживееш

0 коментара Сподели:

Малко преди края на ноември красивата ни столица отново ще се превърне в сцена на съвременното изкуство. Приятелите ни от URBANITES SOFIA, с които вероятно вече сте се запознали на някой от миналите им арт ивенти, и този път застават рамо до рамо с младите артисти и техния талант и организират две pop-up изложби в два поредни дни.

Проектът Urbanites: INTRODUCING vol.1 ще се състои на 23 и 24 ноември от 18 часа в Bold Showroom и ще събере на едно място артисти и музиканти, чието изкуство не само вдъхновява, но и движи въздуха на градската култура.

Фокусът на първия ден е насочен към колаборативното дуо Теодор Генов и Александра Георгиева. Създадените им специално за изложбата илюстрации ще се слеят в едно, за да ни потопят в ироничния и закачлив свят на съвременното изобразително изкуство, а главен обект на събитието ще бъде тяхната първа, лимитирана книга. Освен че ще разлистим цветните ѝ страници, със сигурност погледът ни ще бъде „откраднат“ от красивите принтове и внушителните инсталации, а през цялото това арт пътешествие ще преминем с музика. Добре познатите ти Григоров (So Called Crew) и Djorby (Sofia Beats) ще пускат специално подбрани сетове за нас, така че на 23 ноември изкуството ще царува, а какво по-добро от това.

На 24 ноември пък, когато е вторият ден на събитието, ще се гмурнем надълбоко в еклектичния свят на Жоро Пеев (Jawpains). Пространството на Bold Showroom ще бъде изцяло преобразено в типичната за него авангардна естетика, а инструментите, с които ще си служи за целта, са авторските му фотографии, принтове със специално брокатно покритие, костюми и обекти. Един от реализираните досега проекти на Жоро Пеев е песента на Мила Роберт „Квартална кръчма“, която ще чуем на живо по време на музикалния live от 20 часа.

Целта на платформата за съвременно творчество и култура URBANITES е да обединява хора с интерес към изкуствата и да предоставя възможност за колаборация между младите български артисти,

а ние подкрепяме добрата им идея с две ръце. Освен изложби и събития URBANITES създават и дигитален архив на българското изкуство онлайн и чрез споделянето на труда на родните ни изгряващи и актуални творци се стреми както да подкрепя и популяризира изкуството, така да бъде и източник на информация и вдъхновение за всички нас, които дишаме с помощта на истинското творчество.

Третото събитие на платформата Urbanites: INTRODUCING vol.1 ще се състои в наскоро отворилия Bold Showroom. Шоурумът представя една нова концепция за културен център в София, в който интериорни и модни дизайнери, художници, скулптори, режисьори, фотографи, предприемачи и хора с идеи да споделят творенията си с публиката, защото именно това е смисълът на всяко изкуство. Да бъде споделено!

Повече за събитието следи тук

Порция черен хумор никога не е излишна, даваме ти я с комиксите на Cyanide & Happiness

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *