Буквената фабрика показва живота в шрифтолеярната

Чака те нестандартна изложба по повод десетия рожден ден на Fontfabric

0 коментара Сподели:

Чудил ли си се къде оживяват буквите, с които творим? Кой е създателят на едни от най-продаваните шрифтове в света? Отговорите ще намериш в споделеното пространство за изкуство "Галерия 2.0" между 22 и 29 ноември. Имаш цели осем дни от 12 на обяд до 19 часа вечерта да се насладиш на изкуството, което създават известните дизайнери в шрифтолеярната.

Буква тук, знак там и така вече десет години в студиото на Fontfabric извира вдъхновение, а с негова помощ леярите създават едни от най-продаваните шрифтове в света.

В студиото ще оживеят арт инсталации с най-емблематичните типографски проекти на фабриката.

Ще има от всичко за окото на един почитател на шрифтовете – постери, печатарски семпли, а за историята на студиото ще чуешна живо от основателя му Свет Симов.

Организаторите са ти приготвили и музикална изненада, на която ще можеш да се насладиш – предпремиерното представяне на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion. С дизайна на неговата идентичност и типографията може да се похвали свежият екип на Fontfabric, който е избрал не кой да е шрифт, а Squad.

Фрийлансъри, маркетинг експерти, фенове, бъдете нащрек. По случай годишнината си Fontfabric предлага и специално намаление от 25% на всички шрифтове, които може да разгледаш на тук. Грабни колкото искаш от дизайнерското портфолио на фабриката за букви до 31.12.2018 чрез промокод FF10Y25.

Ако си фен на шрифтовете Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust, заповядай на официалното откриване на изложбата на 22 ноември от 19 часа.

Ето и още няколко идеи как да си прекараш добре уикенда в София

Виж кои са хората, чиито имена стоят зад най-добрите интериори на любимите ни заведения

Ако искаш да разбереш какво още се случва в града, последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *