Декември е най-топлият месец от годината

И се опитваме да пазим тази топлина и през останалите месеци.

0 коментара Сподели:
Декември е най-топлият месец от годината

Хората казват, че не усетно времето минава. Че то няма памет, а само си върви.

Но ето че ноември свърши и това се забелязва по въздуха. Хиляди прашинки щастие полетяха в първите позиви за снеговалеж. И хората погледнаха с надежда към последните 31 дни. Ноември си отиде и коледният дух заживя още от първите мигове на новия месец. Защото декември е най-очакваният гостенин и в най-самотните домове, защото ги изпълва с присъствието си, а то е вълшебно.

Всеки месец е като ново начало. Но с декември е различно.

Отгръщаш страницата на бележника си и ето че плановете ти за месеца изскачат пред очите ти. Последен шанс да изпълниш миналогодишните си обещания, последен шанс да приключиш с купищата насъбрала се работа, за да посрещнеш празниците с олекнало сърце.

Няма друг месец от годината, който да предизвиква толкова много смесени чувства като декември.

Декември е най-топлият месец от годината

Ноември е мрачна старица, която се опитваме да прогоним по-бързо. Една дупка в пространството, една неприятна среща, време, от което не пазим спомени. Януари е сърдит младеж, който хапе със студ и с подсещане, че и новата година може да си отиде толкова бързо, колкото предишната. Изисква от нас да тренираме повече, да се храним по-добре, да пестим за вълнуващи екскурзии и да прекарваме повече време с близките. Подтиква ни да се влюбим, за да не сме толкова самотни и през новата година.

А декември, той е малко дете, което подскача около коледната елха, играе си с всевъзможни играчки и прави снежни топки, с които да замеря сърдитите възрастни, които забравят, че Коледа идва.

Декември е най-топлият месец от годината

Декември е калпазанин. Той е от онези деца в училище, които бързат да пораснат. Декември е като първата любов, към която винаги се връщаш, когато ти е студено, когато искаш да преживееш радостта отново. Лошото на декември е, че е твърде кратък, за да изживееш всичкото коледно настроение, на което си способен. Хубавото на декември е, че всяка година идва отново и ти дава шанс да бъдеш по-добър, да се поглезиш повече,

да изпълниш сърцето си с любов и да я задържиш по-дълго.

През декември е притъпена необходимостта ни да бързаме за някъде, защото той ни подканя да сме бавни, да оставим всичката работа за след празниците. Да пием чая си глътка по глътка и да не се страхуваме, че ще изстине. Да правим дълги разходки напук на лошото време и да се смеем дори когато устата ни замръзва. Декември е в снежните следобеди, в които не искаш нищо друго освен тази топлина в сърцето си, която ниските температури не могат да отнемат. През декември снегът е чудо, а не поредното неудобство.

Декември е най-топлият месец от годината

През декември всичко е по-леко.

Точно като малките снежни чудеса, които се сипят върху главите ни и не оставят дълго следа. През декември е лесно да се греши, защото никой не може да ти се сърди около коледната елха в офиса или под имела у дома. През декември никой не иска да си перфектен, а само да присъстваш, за да не изпуснеш важните неща. През декември парите уж са важни, а накрая близките ни се радват на малките неща и на удоволствието от компанията ни.

Ех, декември… да можеше всички месеци от годината да са такива, нямаше да се борим със зъби и нокти да го задържим за по-дълго.

Декември е обещание и надежда. Декември е очакване и очарование. Декември е едничък и неповторим. И все пак нека го изживеем, а не си спестяваме емоциите от страх, че може да го изпуснем, че може и той да си тръгне. Нека този декември да бъде щастлив и да бъде влюбен малко повече от миналогодишния и нека не забравяме, че през декември и сълзите имат вкус на бонбони и никоя болка не остава за много дълго време.

Виж някои идеи как да украсиш дома си точно навреме за празниците.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *