Мартин и Самуил – Резидентите на Nordic Soundscapes за музиката и северния звук

Какво се случи през нощите на 2018-а според главните музикални викинги на събитията със скандинавски заряд

0 коментара Сподели:

Plamen K / @plamenkey on Instagram

2018-а си отива, но спомените от бурните и понякога безумни танци остават.

Срещаме се с Мартин Илиев и Самуил Кехайов, резидентите на Nordic Soundscapes, обичайно заподозрени за доброто ни настроение в късните часове на денонощието, заради които често нощта преминаваше в утрин, а следващия ден го прескачахме и някак несправедливо се озовавахме директно в понеделник.

Как усетиха те изминалата година, на какво танцуваха и какво слушаха – ето как ни отговориха. Семпло и качествено, в духа на скандинавската естетика.

Да започнем с поглед назад: как определяте парти сезона през отиващата си година? Силен или умерен бе той?

M: За мен тази година премина умерено в сравнение с предната, да не говоря за 2016-а, че тогава всеки ден беше купон – в пълния смисъл на думата. Тази година имаше стойностни концерти. Малко по-интелектуално беше нощното забавление, но пък Нордик партитата не изневериха на стила си и останаха със същия заряд. Знаеш си, че поне веднъж в месеца ще можеш да си избухнеш като хората.

S: Както гласи една от любимите ми поговорки: Once you reach max level you never go back… така че по-скоро умерен. След лятото на 2016-а вече малко неща могат да ме изненадат, но все пак годината бе супер, де.

Кои бяха тенденциите, които ви изненадаха? Новото, с което ще запомните 2018 година?

M: Тенденциите в музиката не се промениха много, но според мен някои нови банди затвърдиха добрия си имидж. Аз лично търся предимно ремикси или изпълнители, които обичат и да ремиксират, като Crussеn, Âme, Ost & Kjex, Be Svendsen и други. Имаше си.

S: Не обичам тенденциите, ако ги следваш, пропускаш много други нетенденциозни неща. Geotic изкара готин албум, Marie Davidson също, Matthew Dear яко EP, но не деля музиката на нова и стара, а на добра и недобра.

Кой е личният ви фаворит – изпълнител или албум на годината?

M: За мен много добри са Ost & Kjex, но пък са малко старички. През 2018-а много добър албум изкара Be Svendsen – Between a Smile and a Tear.

S: Последният албум на Nils Frahm – All Melody, определено е нещото, което ме затрогна лично. Maribou State – Kingdoms е най-слушаният в компанията ни нов цял албум, както казваме – „фирмена музика“.

Кое бе най-силното парти или събитие, на което танцувахте?

M: Май най-доброто беше едно от изданията на Нордик. Мисля, че беше през февруари, в което не си спомням какво правих, когато не пусках, и в един момент партито свърши и се преместихме на покрива вкъщи с още около 20-ина човека.

S: Ха-ха, всъщност беше един изминал случаен петък. Ненадейно се събрахме в artnewscafe, щабквартирата, и нещата рязко ескалираха. След което танцувахме доста на музиката на Plamen K и Pink Tsonk в Kanape. Обичаен пловдивски петък.

Кое бе най-силното парти или събитие, на което пускахте?

M: Сега, как да кажа, не мога да си кривя душата – няма слабо. Винаги, когато пускам след 00:00 часа музика, за мен си става супер парти, стига хората и те малко да са пийнали.

S: Рожденият ми ден. Атмосферата ме предразположи да се фокусирам върху музика, която рядко бих пускал и положителната ми емоция беше споделена от хората. Супер купонче с т.нар. „венозна музика“.

И да завършим с поглед напред: какво си пожелавате за събитията Nordic Soundscapes през 2019-а?

M: През 2019-а ми се иска да направим едно лятно и едно зимно парти, съответно с басейн и в някое хале. Да се изсипят поне 400 човека, все желаещи да чуят северна музика, пък било то и скандинавска 🙂

S: Пожелавам си все така усмихнати и танцуващи хора и още музикални открития, които да им споделяме.

Следващото издание на Nordic Soundscapes те очаква тук. Зареди се за него със специалния плейлист от Самуил sayulke

Ето и какво ни сподели Бенисио дел Торо за новия минисериал "Бягство по учебник"

Космос от музика и двама нечовешки добри герои – Иван Шопов и Теодосий Спасов

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *