10 от най-добрите филми на 2018

Или част от заглавията, които много си заслужаваха през годината

0 коментара Сподели:

Светът на киното се движи на цикли, прескачащи една година и както миналата беше доста постна за филмовата индустрия, така пък тази беше пренаситена със събития. Да успеем да съберем всичко от 2018 в само 10 заглавия се оказа сериозно предизвикателство, затова в редакцията на GoGuide пуснахме по едно име на любим филм от последните няколко месеца в шапката и така стигнахме до тази, силно казано, класация.

Не е представителна, не е меродавна, но си е само наша и твърдо заставаме зад всеки от филмите вътре.

За тези, които сме изпуснали, ако се наложи, ще направим още една.

BLACKKKLANSMAN

Новият на Спайк Лий разказа истинската история на полицай афроамериканец, който се внедрява успешно в Ку-клукс-клан. Черна комедия, която обаче ни накара да се замислим.

EIGHTH GRADE

Бо Бърнхам успя да предаде на екрана какво е да си тийнейджър през 2018 със сърце и много чувство за хумор. 15-годишната Елси Фишър даже отнесе „Златен глобус“ за главната роля.

MANDY

Яко изциклилия хорърски трилър събуди с електрошок кариерата на Никълъс Кейдж, като му даде възможност да избухне с това, което прави най-добре – да отмъщава с резачка в ръка.

ROMA

Алфонсо Куарон създаде най-големия си шедьовъра със смела автобиографична черно-бяла лента, описваща живота му в Мексико през 70-те, с диалог на испански и нула звезди.

ISLE OF DOGS

Уес Андерсън отново обра всички овации, този път с кучешката стоп-моушън анимация, която е комедия на повърхността и политическа метафора, ако малко задълбаеш.

THE FAVOURITE

Макар и странно звучаща на хартия, тази извънредно нетипична комедия с участието на Ема Стоун, Рейчъл Уайз в ролята на воюващи придворни дами, разтопи сърцата ни.

SEARCHING

Хай-тек трилър с олдскул действие, с който режисьорът дебютант Анеш Чаганти влезе надълбоко в тъмната страна на интернет и успя да ни държи на ръба на седалката до края на филма.

FIRST MAN

Биографичният филм за Нийл Армстронг всъщност се оказа не героична космическа история, а тънка психологическа драма на Деймиън Шазел с невероятно изпълнение от страна на Раян Гослинг.

HIGH LIFE

Френската режисьорка Клер Дени предефинира сай-фай жанра с трупове, бебета, черни дупки и като цяло смразяващ кръвта, изключително въздействащ филм.

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS

Братя Коен се завърнаха с безумна уестърн антология, разделена в шест истории за престрелки, златоръсачи и въжделения с фатален край, превърнала се моментално в модерна класика.

Какво ни разказа Бенисио дел Торо за новия минисериал, в който играе

Няколко признака, по които разбираме, че идва Коледа

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *