8 любими неща от 2018: Стефан Икога

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Иван Гаков

Има неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния живот, които обаче са толкова докосващи, че ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. В този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на няколко личности, които според нас са белязали изминалата година. Помолихме ги да говорят за любимите им най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене…

Стефан ни е любим. Още от времето, когато му оставаше време да пише за нас ( "Вървят ли двама…", ги остави на мира – направо превъртя брояча на харесванията във фейсбук – бел.ред.), затова го търсим от време на време за кратки ъпдейти по дневния му ред. Последният е това, че си има чисто нова собствена книга, чийто тираж се изчерпа за по-малко от седмица. Това си е сериозен успех, зад който стои талантът му в повече и разни други съвсем обикновени неща. Ето с какво Икога комбинираше "Непукистика"-та си тази година…

ПЕСЕН

Не знам украински и искам да благодаря на незнайния вибокс воин, който е превел текста на KAZKA – Плакала. Преди да го прочета, това беше catchy песен, която си тананиках с „на-на-на-на-на-на“, след това продължих да си я пея така, но вече със съзнанието, че текстът, дори в непрофесионален превод, е мадафакана истинска поезия.

ФИЛМ / СЕРИАЛ

Гаси лампите и да пускаме DARK. Германците показаха как се прави „Стрейнджър тингс“ за хора, които не изпитват фалшива носталгия по осемдесетте. Брилянтно написан, озвучен, изигран, заснет и другите работи. Може би най-добрата презентация на тайм травъл парадоксалност, която съм гледал изобщо.

КНИГА

Моята. Прочетох няколко книги, доста повече зачетох, но това, че завърших „Непукистика“, ми даде бонус точки воля, борба с мързела и ми подари възможността за нова среща с публика. Хора, които не познавам, опитват да се запознаят с мен през някви страници.

 

ЧОВЕК

Едно момиче, с което все още успяваме да се търпим.

Любовта е трудна работа, приятели, но обещавам ви, по-яка е от всички курви на света.

СЪБИТИЕ

То събитие не е точната дума, но това лято баща ми дойде на двуседмично гости от Израел с осемгодишната ми сестра, която за съжаление, поради географски причини, не познавах много добре. Е, опознахме се, чух я как проговаря на български, как лъже, че не е тя и я гледах как заспива права. И после ревах, като си тръгна, ама не ѝ казах.

МЯСТО

Както винаги и завинаги – вкъщи. Моят дом не е крепост, но имам достатъчно сосове за паста, паста и плейстейшън, че спокойно мога да не излизам от него до края на 2019. Там всичко е наред, а каквото не е, го гоня с шут в гъза, ако има гъз.

ПРИДОБИВКА

GOD OF WAR. Изиграйте я, защото е перфектна.

ПЪТЕШЕСТВИЕ

Завръщането от Гърция тази година беше истинско пътешествие, достойно за филм. Всичко започна с един автобус в Солун, пълен с руснаци, които си носеха… РИБА в стиропорени кутии, кожуси, маслини и всичко друго, което бяха успели да закупят, продължи на границата, където се оказа, че дядото, който стоеше до мен, е тръгнал за Русия без никакви документи, и поприключи със сексуален акт, извършен от втория шофьор и неговата партньорка в спалното помещение под краката ми, който звучеше така: пъшкане на руски. Повече подробности в бъдещия ми сборник с разкази.

Виж коя е Фабриката за сбъднати мечти в София.

Виж и ресторантите, в които обичаме да пием вино.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *