Десет вида гости, които ще откриеш на всяка сватба

Оглеждай се... там са!

0 коментара Сподели:

Има младоженци, които празнуват началото на брака в тесен кръг, има такива, които не знаят кога да престанат да канят хора на сватбата си. Понякога булката кани почти непознати, а младоженецът не иска да присъства почти никой. Или пък и двамата имат в главата си идея кой точно от приятели и роднини да поканят, а в крайна сметка се оказва, че нямат никаква представа какво се случва. Накрая всички сядат около масите с имена срещу своя стол и откриват общото в тези решения за покана… Независимо колко дълъг е списъкът на гостите, които двама младоженци са решили да поканят на своята церемония, сред тях винаги има едни определени видове сватбари, които се появяват и блясват в цялата си прелест.

СЕЛФИ МАНИАКЪТ
С производно наименование по желание „човекът снимка“. На събитието може да има пет професионални фотографи, няколко камери и десетки снимащи по един-два кадъра. Няма лошо, разбира се, всеки иска да запази спомена от подобно прекрасно събитие,

НО селфи маниакът а.к.а. „човекът снимка“ е този гост, който ще обикаля като пчела около младоженците, докато са сами на дансинга и танцуват своя първи танц, ще си направи селфи с всеки от тях по сто пъти минимум,

ще се опита да направи кадри дори за албума им, защото той може по-добре от професионалистите. Селфитата с всеки от гостите, декоративната украса и сватбената торта са просто подробност.

СОМЕЛИЕРЪТ
Гостът, който ще опита всеки вид алкохол, който е избран за събитието. Дори по късните часове на нощта може да си вземе няколко бутилки от сватбената ракия за вкъщи. С възклицание ще издава звуци като „оххх“ и „ммм“ на всяко от предястията, ястията, десертите. Ако алкохолът е качествен, но се насити, вероятно силно опиянен ще насочи сомелиерските си способности към някоя от шаферките или ако е по-смел – към кумата.

ТАНЦЬОРЪТ
Говорим за идеални типове, но в реалността гостът сомелиер много често придобива качества и като на гост танцьор. Няма значение дали звучи чалга, „Макарена“, рок, валс,  гръцко или „Деспасито“… това е човекът, който ще поведе всички! Ще кръжи около всяка маса, за да наблюдава останалите, докато се движи в такт с музиката, пее и се весели, като прекъсва екстаза на изживяването си само за да дойде да ви дръпне за ръката с

„Хайде, де! Сега се празнува! Разкърши я тая снага!“. Той знае как!

Особено когато се вие хоро, винаги ще бъде първи.

ЕСТЕТИЧЕСКИЯТ ИНВАЛИД
Има един мит, че на сватба не се носят дрехи в черно. За някои хора това е мит, в който не трябва да се вслушват, и това е грешно, но още по-грешно е да си жена и да отидеш на сватба с… бяла рокля. Не. Освен ако не е специален дрескод, просто недей. Всички постепенно се превърнаха в модни разбирачи и без претенцията, че сме такива, трябва да изберем нещо свежо, което не е натрапчиво и скандално. Всеки има право да носи каквото си поиска, но на този ден център на внимание са преди всичко булката и младоженецът и така трябва да е.

СОЦИАЛНАТА ПЕПЕРУДА
Съществото, което може да завърже контакт с всеки. Социалната пеперуда е онзи мъж с ослепителна усмивка, цветен смокинг и харизма, която при слънчево затъмнение да освети целия свят. Това момиче, което пърха от маса на маса и умира за нови контакти, запознанства и интересни хора. Социалните пеперуди обикновено са близки не само с булката, младоженеца, кумата, кумът, шаферките, а и с всички приятели, роднини, поканени… те могат, ако наблизо има чужда сватба, да се запознаят с няколко от гостите там. Добре че ги има, защото са единствените способни да изтърпят най-нацупения гост, старицата, която само мърмори и изобщо спасяват неловките ситуации, напрегнатото мълчание и устата им не спира.

ЗАКЪСНЯВАЩИЯТ
Обещава, че ще дойде, когато „крадат“ булката, после за подписването, църковния брак и се появява едва когато всички са седнали в ресторанта и са вече на второто блюдо. Не избирайте такива хора за организация, защото те ще кроят планове за сватбата не седмици преди събитието, нито дни, а сутринта преди самата сватба.

Могат много да изнервят всички, но си ги знаем и си ги обичаме.

ДВОЙКАТА
Обикновено това са хора, които много се обичат. Понякога са години наред заедно или пък са от няколко месеца в поредната нова започната връзка, но те или страстно ще се целуват на събитието, за да покажат любовта си, или ще направят предложението си за брак на вашата сватба, а всички останали гости ще са „wtf, guys! Защо насочвате вниманието към себе си?!?“, а в най-добрия случай ще обсъждат всеки детайл от сватбата съвместно с…

КИСЕЛЯКЪТ
Негативната особа, която наистина ще обсъди всичко през неприятната призма, и то защото просто си е такъв човек. Колко помпозни салфетки, колко цветна торта, колко милималистична торта, която граничи с простащина, колко излишни средства за една вечер яли, пили и се веселили. Вътрешно в себе си този човек се радва, че е там, че се забавлява и ви има, но просто така си му харесва да обсъжда.

СПАСИТЕЛЯТ
Обикновено е някой от родителите, шаферките или шаферите, кумът или кумата, които са дясна ръка на празнуващите.

Те са фрийк контрол гостите, които ще дебнат, за да мине всичко по мед и масло.

Те са хората, на които разчитате, ако булката реши да избяга, да ви намерят нова такава за няколко минути или да навлекат бели одежди и да я заместят. Те са винаги там където трябва и ви спасяват в най-неловките и неразрешими ситуации. Гостите, за които се вдигат тостове, казват се мили думи и постоянно следи с поглед.

ТАЛИСМАНЪТ
Това може да е бебе, детенце или домашен любимец, облечен в сладък тоалет. Неговото сладурско излъчване кара всички да затаяват дъх и да му се радват, да си играят с него, а булката му позволява с усмивка дори да се оплита в дългия й воал.

Tips&Tricks за шаферките.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *