Позабременели

Има и по-странни случаи от този на Бенджамин Бътън...

0 коментара Сподели:

Сигурно доста от вас са чували историята за куршума, минал през тестиса на войник и попаднал в матката на стояща наблизо жена, която успява да забременее и да роди. Случката би трябвало да се е развивала по време на Гражданската война в САЩ, когато младо фермерско момиче от Алабама си стояло кротко на верандата, докато наоколо се разигравала битка. Историята става легенда, след като е публикувана в American Medical Weekly от фронтовия лекар д-р Кейпърс, който, обаче, разказал случката, за да се пошегува с колегите си. За негово съжаление, историята се препечатва многократно в медицински издания, без някой да обърне внимание на майтапа. Така шегата остава за сметка на д-р Кейпърс, чието име фигурира навсякъде, заедно с историята. Май лекарите нямат кой знае какво чувство за хумор.

Въпреки че най-известният случай на странна бременност всъщност е измислен, историята познава някои наистина странни истории на зачеване, износване и раждане.

Томас Бийти става известен като "Бременният Мъж", раждайки дете с цезарово сечение след изкуствена инсеминация през 2007 г.

Врътката е, че е роден жена, и "става мъж" през 2002 след операция за смяна на пола. Томас решава да забременее, тъй като партньорката му е безплодна.

Лина Медина е 5-годишно момиче от Перу, което ражда здраво момче и така става най-младата майка в историята. Родена е през 1933 и става майка през 1939 г. Идентичността на бащата така и не става ясна. Първоначално полицията подозира нейния баща и дори го арестуват, но по-късно го освобождават поради липса на доказателства.

След дълго очакване, най-възрастната родилка става Райо Деви, на 70-годишна възраст.

След като с мъжа й дълго се опитват да имат дете, жената навлиза в менопауза малко преди да навърши 60. Около десетилетие по-късно двойката се решава на последен опит с инвитро, като донорът е 72-годишният съпруг на Деви. Така през 2008 г. се ражда здравата им дъщеря, след характеризирана от лекарите "лесна" бременност.

Ако досега сте били спокойни, че по време на бременност може да се прави секс с половинката без предпазни средства, помислете пак. Жена от Арканзас отива на контролен преглед във втория триместър и там ултразвукът показва наличието на втори, по-малък плод на момче, освен този на растящата в корема дъщеря. В крайна сметка и двете деца се раждат и са живи и здрави. Състоянието е описано като "суперфетация" и се характеризира с овулиране и по време на бременността. Описани са само 10 такива случая глобално.

При много жени бременността минава леко и безпроблемно. На някои, обаче, съвсем може да се завижда. Такава е историята на 32-годишна жена от Индиана, която ражда вкъщи за 20 минути и то без изобщо да е подозирала, че е бременна. Дамата е била с редовен цикъл и дори свалила 7 килограма в последните месеци. Все пак, докато чисти получава леки болки и в крайна сметка ражда сина си в банята. Подобна е съдбата и на чилийската щангистка Елизабет Поблет, която ражда по време на тренировка, отново без каквито и да било съмнения за бременност. Синът й тежи едва 1.15 кг., защото се появява преждевременно в шести месец. 

Всички знаем, че близнаците се раждат с разлика от някакви минути и празнуват заедно рождените си дни. Не при всички двойки деца се оказва така. През октомври 1994 г. на света се появява момченце, с 15 седмици по-рано от термина. То тежи по-малко от килограм и прекарва 81 дни в интензивно отделение.

Неговият брат близнак продължава развитието си в утробата необезпокояван и се ражда чак след 14 седмици с тегло от 3 килограма.

Ето защо, не бързайте да предполагате, че онези малки еднакви момиченца в парка са родени на една и съща дата. Това, за което можете да сте сигурни е, че са родени от една и съща майка. Или поне до днес медицината не е разказала подобна история.

Виж още странни случки, в които съдбата без съмнение си прави каквото си иска.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *