Йоана Буковска ни провокира в „Променяне“

Една от най-запомнящите се родни актриси те кани на незабравим моноспектакъл.

0 коментара Сподели:

Здравко Йончев

Йоана Буковска-Давидова е от онези жени, които те карат да заковеш на място. Сините ѝ очи помним от не един и два знакови филма за българското кино, а театралните ѝ роли в „Есенна соната“ на Бергман (за която Йоана взе АСКЕЕР през 2001 г. с ролята на Хелена), „Симулатор за чифтосване“, „Госпожица Юлия“, „Ромео и Жулиета“ и „Железният светилник“ са ни оставяли неведнъж без дъх пред сцената. Всички помним Йоана и в сериала „Под прикритие“, а ролята ѝ в „Откраднат живот“ наистина ни заковаваше пред телевизионния екран. Заради всичко това, а и заради още-то, което може да видим от нея, ти съобщаваме с усмивка, че предстои ново изживяване, в което сам да се убедиш, че има защо Йоана да е под прожекторите толкова години.

Каним те на завладяващия моноспектакъл на актрисата със заглавие „Променяне“.

Вече игран предпремиерно пред препълнени зали, „Променяне“ е споделяне с истинско и откровено разкриване на Човека, Жената, Майката и Професионалиста, които седят зад прозвището „Актриса”. „Променяне“ е драматизация по книгата „Промяна“ на актрисата Лив Улман и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей и 100-годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман. Зад проекта стоят режисьорът Гергана Димитрова и нейната Организация за съвременно изкуство и култура „36 маймуни”, с която тя повече от 10 години създава независим театър в България и печели не едно отличие и у нас, и в чужбина, а асистент-режисьор e Теодора Георгиева.

Моноспектакълът започва с анонса: „Моля включете мобилните си телефони, представлението започва!“. В „Променяне“ вечният враг на актьора в залата се превръща в партньор и съучастник. Чрез специално разработено приложение със смартфоните си зрителите добавят допълнителни реалности към определени сцени от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата заедно с ярки 3D Mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени от филмовата кариера на Лив Улман.

Първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова е и първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечната точка на най-новите технологии, киното и театъра.

Изживяване или пътуване, както Йоана го нарича, което те съветваме да не пропускаш – следващите предпремиерни представления на моноспектакъла са на 13 и 14 февруари 2019 г., както и на 4 и 5 март 2019 г. от 19,30 часа в „Нов театър“ в НДК, София. Премиерата на постановката пък ще бъде в Пловдив на 11 и 12.03.2019 г. на камерната сцена в ДТ „Н. О. Масалитинов“. Проектът „Променяне“ е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Билетите те очакват тук и тук.

Ако имаш нужда от още изкуство – виж 10-те най-скъпо продадени картини през 2018 г.

Или провери кога те очаква впечатляващият спектакъл по повод 70 години на сцена на Стоянка Мутафова.

За още красоти – последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *