Истинските звезди на анимациите

Когато централната история в анимацията отстъпва пред второстепенните герои

0 коментара Сподели:

Анимациите едва ли някога ще ни писнат. Израстваме, гледайки ги, после идва един период, в който се имаме за прекалено готини, за да гледаме детски филмчета, но след пубертета си даваме сметка, колко готини са те всъщност и докато се усетиш, седиш в киното до детето си и тръпнеш в ужас дали катерицата ще хване жълъда. Реших да се спра на трите най-емблематични образа на анимационното кино и по какъв начин те успяват да засенчат главните персонажи.

DESPICABLE ME

анимации, Аз Проклетникът, миньони

Миньончетата от "Аз, проклетникът" нямат равни. Жълтурковците, издаващи смешни звуци, без съмнение са най-ярките образи в анимацията. До един гологлави (с изключение на 2-3 косъма), приличащи на подвижен зрънчо, всеки един от тях има отличителни черти, които подчертават индивидуалността му. Те не говорят английски, но нямат проблем да разбират хората. Липсата им на възпитание донякъде напомня за непохватни деца, а и гледат точно така, когато направят някоя пакост. Те са изключително лоялни към Гру, а той знае поименно всеки един от тях. Миньончетата обожават банани и ябълки и буквално откачат, когато им попадне някой от двата плода. Планирано е края на 2014 да излезе филмът "Minions", който изцяло ще разказва историята на малките симпатяги.

 

ICE AGE

анимации, Ледена Епоха, Катерица

Едва ли има някой, който да не се е смял на катерицата от "Ледена епоха" и безумните ѝ изпълнения, с които постоянно става причина светът да се измени. А и кого го интересува някаква си сухарска история как континентите са се образували след глобално разместване на тенктонните плочи? Много по-симпатична е версията, че катерицата е задвижила земното ядро, в опит да догони така желания жълъд. Злощастният ѝ образ силно напомня на койота, който все не може да хване беглеца,и въпреки всичките смъртоносни премеждия, остава жив и продължава да преследва мечтаната закуска.

 

MADAGASCAR

анимации, Мадагаскар, Пингвините от Мадагаскар

Скипър, Рико, Ковалски и Редник безсъмнено са истинските звезди от "Мадагаскар". Те постоянно се забъркват в каши, а сериозността и самообладанието, които запазват във всяка една ситуация, ги правят изключително симпатични. Продуцентите явно бързо са открили потенциала на пингвините, защото от около четири години се излъчва телевизионна серия, която изцяло е посветена на тях. Успехът ѝ е толкова голям, че след "Спондж Боб", това е най-гледаната дестка серия на Никелодеон.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *