Easy Like a Sunday Reading: Книги, които ще ви вдъхновят да пътувате

За пътешествията отвъд кориците

0 коментара Сподели:

Летните недели винаги могат много лесно да се превърнат в дълги часове за удоволствия, време, посветено на себе си, мечти, широки усмивки и тотално бягство от рутината. Ако случайно уикенда си заклещен в големия град, винаги можеш да си помислиш кои са местата, на които би искал да стъпиш. Кои са кътчетата, които копнееш да вкусиш и усетиш по кожата си. Дори и да не можеш да си отговориш на този въпрос, винаги можеш да прочетеш няколко книги, които да те вдъхновят и да събудят желанието ти.

По пътя, Джак Керуак

Ако се случва понякога така, че да ти избяга щастието, имай предвид, че отговорът понякога е много много простичък. “Дийн отново беше щастлив. На него му стигаха едно кормило и четири колелета върху пътя.”

Керуак е вятър в косите.

Лесно тази книга може да бъде сметната за прехвалена, но истината е, че тя е само за онези истински свободни типове, чиято истинска вяра е само и единствено Пътят. И животът със счупен компас. Пусни се по прашните улици на романа, пусни джаза във вените си и вземи решение да изчезнеш за малко. Някъде. 

Да се изгубиш нарочно, Крис Захариев

И като говорим за изчезване и бягство някъде, няма как да не се сетим за любимия ни Крис Захариев, който не се изплаши да се изгуби нарочно. Момчето тръгна без компас и карта там, където никой вече не дръзва да пристъпи. А именно малките красиви кътчета на България, в които почти никой не живее и сякаш никой не обича. А те са там и те чакат. Красиви са и много лесно могат да те очароват, вдъхновят и изненадат. Крис напълни родните киносалони с уеб сериите и пълнометражния филм, в който събра приключенията си, а сега е ред и на книгата. Която ще те вдъхнови да избягаш навсякъде, където пожелаеш. Там. Което всъщност е Тук. 

Виж повече: Easy Like a Sunday Reading: Париж винаги е добра идея

Прекрасният живот на Артър Лес, Андрю Шон Гриър

“Прекрасният живот на Артър Лес” не е важна за четене, само защото има “Пулицър”.

Ценна е с това, че през физическото пътуване изненадващо ще стигне и до вътре. До теб.

Главният герой се намира на прага на своите 50 и усеща, че живее живот, в който няма любов, нито вдъхновение. Успехите му не са грандиозни, постиженията в кариерата му също. И именно в този момент само и единствено бягството му помага. Изчезването далеч от всичко познато. Без път, посока и цел. Неочакваните срещи с хората всъщност очаквано водят до среща с Аз-а. Не се страхувай и осъществи това пътуване, без да изпитваш съмнения.

Поздрави от синята палатка, Петя Кокудева

“Поздрави от синята палатка” на Петя Кокудева е от онези книги, които ще те накарат да се вдъхновиш и да пожелаеш да обходиш целия свят. Ще се изгубиш в 95 вълнуващи приключения, които всъщност са фрагментарни истории с крайно личен поглед към различни места и култури. Скандинавия, Прибалтика, Русия, Азия, Нова Зеландия, Африка, САЩ… Тези места са напълно реални и те очакват. Какво е оправданието ти? Страх ли е? Недей. Петя ти помахва от синята палатка, за да ти покаже, че всъщност пътуванията са извор на живот.

Easy Like a Sunday Reading: Живот по испански

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Абонирай се за youtube канала ни и очаквай още изненади!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *