„Технократи“ и тяхната промяна към по-добро

Технологично-образователният център за деца е един от финалистите в проекта Reach for change. Нека ги подкрепим!

0 коментара Сподели:

Изобретателността, въображението и любопитството, заложени в детския ум, са онова нешлифовано богатство, към което всеки от нас е длъжен да поеме отговорност. Тази е и причината образователният център „Технократи“ да сложи своя фокус именно тук, като събере всичките си сили в идеята този детски потенциал да се превърне в знания и реални умения.

Светът се променя. Заобиколени сме от присъствието на динамично развиващи се нови технологии във всяка една сфера и на децата им се налага да се впишат в това темпо.

Програмите, които „Технократи“ разработват за тях в тази посока, обхващат наука, технологии и изкуства и имат за цел да запознаят подрастващите с последните технологии в аспекти, като роботика, програмиране, възобновяеми енергийни източници и други.

Съществен плюс в обучението на децата е, че работят в екип и по този начин осъзнават своите силни страни и индивидуални възможности. Докато създават помежду си нови приятелства, възприемат новите технологии като помощно средство за комуникация и едновременно с това заниманията се превръщат в генератор за отключване на нови интереси и умения.

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия младите технократи на възраст между 7 и 16 години се обучават посредством различни практически задачи, за които сами търсят решение. Част от тях са проекти, свързани с това, как сами да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот.

Идеята на технологично-образователния център „Технократи“ е напълно ясна, облегната на съвремието и актуалната ситуация с поглед към бъдещето и смеем да твърдим – е повече от нужна за развитието на идното поколение.

Образователните програми, разработени от екипа на „Технократи“, са базирани на принципите STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Math) и са имплементирани в училищата, а това, с което всички се гордеем истински, е, че именно

„Технократи“ е сред 5-те финалисти в проекта за социално предприемачество „Reach for change – ПРОМЯНАТА“.

След като се пребори с над 130 кандидати, технологично-образователният център е съвсем близо до финансирането от 30 000 лв. – награда, която ще спомогне разширяването и реализирането на „Технократи“ на национално ниво, или с други думи – награда, от която ще спечелят нашите деца.

Затова не пропускай да подкрепиш бъдещето на децата и младежите, като гласуваш с един клик тук и направиш и направиш мирогледа им по-широк и светъл.

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Go Guide ти е подготвил много награди – ето и една от тях

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профилът ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *