London Fashion Week

След Ню Йорк по традиция идва ред на Лондон. Ето и най-доброто от английската модна седмица.

0 коментара Сподели:

TOM FORD



Изваждайки на показ различни страни на таланта си, дизайнерът създаде силна колекция за пролет/лято 2014, която идва в точен момент, след като есенната му бе остро критикувана. Харесва ни как мисли Tom Ford този път и смятаме, че сме на една вълна. Стилни визии и два основни мотива върху дрехите: начупени стъкла и паяжина от дантела. Освен това колекцията е потопена в кожа и блясък, което на нас кажи-речи ни звучи като: Let’s rock!


PETER PILOTTO


Една доста приятна изненада, поднесена с финес от Peter Pilotto и Christopher De Vos. Цялата им колекция за следващия сезон се върти около фигурата на пясъчния часовник и особено обемните поли. Влюбени сме до такава степен в изрисуваните материи с наслагвания от дантелени пластове, че някак пропускаме факта, че в изработката на повечето модели е била нужна употребата кринолин, който не харесваме, но в случая му го признаваме – изиграл е важна роля.

BURBERRY PROSUM


Един от най-симпатичните дизайнери в днешно време – Christopher Bailey ни покани да празнуваме женската красота и сила. За което – адмирации. Не е лесно да създадеш колекция, изградена почти изцяло от пастелни цветове и нежни материи, а в същото време да я накараш да изглежда твърда, силна и дори войнствена. Ние си паднахме по един аутсайдер сред моделите – този на секси библиотекарка с блуза на точки (ах, тези точки!) и пола с висока талия.

TEMPERLY LONDON


Ето и най-доброто от цялата седмица. И не го казваме, защото дизайнерката е жена, не. Но пред всяка една визия, която се показваше в тази колекция, всеки би могъл да затаи дъх.  Вдъхновението идва от Сицилия, а моделите са нежни и изискани – точно, каквито всяка една жена би искала. С три (или четири) думи – разкош под формата на рокли.

MULBERRY


Обичаме този бранд, който винаги успява да мисли и за кучетата. Шегата настрана, тази колекция е интригуваща в няколко отношения, тъй като с нея креативния директор Emma Hill се сбогува с марката. През последните 6 успешни и креативни години тя успя да създаде на Mulberry престижна визия. А иначе, колекцията е весела, цветна и с полъх от шейсетте. На нас ни допаднаха райетата и флоралните мотиви, които бихме култивирали в ежедневните си визии.

TOPSHOP UNIQUE


Да, Cara Delevingne е навсякъде. Когато става дума за висша мода, бунтарката властва по всички дефилета. А колекцията на Topshop й пасва идеално. Както и на всички, които обичат разкрепостеността. Разголените модели, широките панталони и ризи, разрошените коси – как да не обичаме всичко това?

MARY KATRANTZOU


Ало? Имате входящо обаждане от Космоса. Точно такъв гигантски талант има тази дизайнерка – космически. И както при всеки гений – оценките са или крайно негативни или безкрайно възторжени. Ние сме от втория тип. И въпреки че има изминали колекции, които са ни още по-любими, тази не отстъпва като идея и изпълнение. Доста иновативно и колоритно представяне и сцена, готова да избухне в цветове.

Това беше от Лондон, придвижваме се към Милано, за да проверим дали легендарния dolce vitaе наистина толкова сладък!

Ако пък си пропуснал най-доброто от Ню Йорк – сега е моментът.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *