Аквамен – да се гмурнеш надълбоко

Най-касовият филм на Ди Си Комикс

0 коментара Сподели:

Още пътувайки към киносалона, знаех, че филмът „Аквамен“ ще ме накара да напиша рецензия за него. Самото заглавие ме „извика“ и аз като един добър представител на морето се отзовах на мига.

Артър Къри (Джейсън Момоа), известен още като Аквамен, е син на Атлана (Никол Кидман), която има правото да се качи на трона на Атлантида. Но нeгoвият пoлyбpaт Opм e нa влacт и иcĸa дa cъбepe вoйcĸa, зa дa вoювa c xopaтa нa зeмнaтa пoвъpxнocт. Филмът говори за Атлантида, a главният герой Аквамен владее двата свята – земния и морския, и по класическата за фантастичните филми от новото време тематика – от „Крал Артур: Легенда за меча“ (2017) до „Лешникотрошачката и четирите кралства“ (2018), предприема пътуване в собственото си подсъзнание, за да се пребори със собствените си страхове и емоции, символизирани от водата.

А Джейсън Момоа те кара да си държиш очите широко отворени по време на филма дори с риск да ти потекат сълзи.

Аквамен ще трябва да се изправи пред проблемите на произхода си, да предприеме пътуване в собствената си душа и да се справи с нейната рана.

Хората с дълбока рана са хора с дълбока емоционалност, които владеят стихията, наречена вода, или тя владее тях. Защото, когато морето реши да ти отнеме някой или нещо толкова скъпо като майка ти, и то в ранна възраст, обикновено го прави с причина – за да те подкани да предприемеш пътуване към дълбините му и там да се удаваш или да излекуваш себе си и другите. 

"Аквамен" зае челна позиция в класацията на "Ди Си Комикс", прескачайки досегашния рекордьор "Черният рицар: Възраждане" и превръщайки се в най-касов филм. Прожекциите на американското фентъзи запълват не само световните, но и родните киносалони, така че не пропускай и ти да се потопиш в дълбокото.

Виж една различна гледка точка за 50 нюанса сиво

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Какво друго се случва в града?! Последвай Instagram профилът ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *