InFocus: Дистанции без граници

Изминахме дистанциите от себе си до всички перспективи

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

"Неоткритата красота" е темата на новия фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards. Верен на своя откривателски дух, Huawei отново ни предизвиква да излезем от комфортната си зона. Единственото, което трябва да направим, е да покажем най-добрите си снимки и видеа, заснети с Huawei, като можем да го направим в цели 6 категории – #emotion tag, #hello, life!, #faces, #going the distance, #storyboard, и такaвa за мобилната видеография – life now. Освен световното признание, което ще спечелилите (конкурсът е международен), има и награди. Как можеш да спечелиш 10 хиляди евро с една снимка, разбери тук. Снимки за участие могат да бъдат подавани до 11 август, а гласуването продължава до 19 август – не забравяй да споделиш конкурса и с приятели, за да могат да гласуват за твоите снимки и да ти помогнат да спечелиш.

В следващата галерия ти показваме какво видяхме по пътя, докато изминавахме дистанциите от себе си до всички перспективи. Заснехме всичко с Huawei P30 Pro и този път излязохме и извън границите на любимата ни столица. Движи се и ти и участвай в InFocus Awards, а с кадрите те вдъхновяваме за категория #goingthedistance.

А ти движиш ли се, читателю? Тръгваш ли по пътя, събрал в раница всичките си спомени, надежди, копнежи, няколко тениски и два чифта чорапи? Изминаваш ли разстояния? Имаш ли начертан път, по който вървиш и който те води, или рисуваш посоките с всяка следваща стъпка? Сигурно си получавал мазоли от вървене, пришки от неудобните обувки и ранички, защото беше прекалено прашно. Сигурно са те брулили ветрове, засипвали дъждове и плашили тайфуни. Сигурно са ти влизали камъчета в обувките или са ти се протърквали подметките, ципът на раницата ти е заяждал, а слънчевите очила са били забравяни на масата в крайпътната бакалия, където си спирал, за да пиеш кафе. Сигурно пътят ти е бил блокиран от бариери, огради, зли кучета не са те пускали да преминеш. Сигурно са ти се привиждали медузи, ей там, посред нощ, насред беззвездното небе, защото си вървял прекалено дълго и не си виждал морето прекалено отдавна. Но спомняш ли си как охлаждаше водата от чешмата на селската къща, която за малко да подминеш, защото бързаше? Спомняш ли си колко ярка беше луната, когато за първи път преспа на открито? Спомняш ли си сградите, блоковете, ъглите на тротоарите , които те посрещаха и те криеха от всички странни създания, които съзнанието ти раждаше, когато вървеше сам по пътя. Спомняш ли си как ярко цъфтяха цветята, нищо че изникваха от прахта?  Движи се, изминавай разстояния, перспективите, които ще срещнеш, ще те направят жив. 

In Focus: София на ролкови кънки

Абонирай се за youtube канала ни и очаквай още градски изненади

Какво още става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *