10 неща, които не трябва да правиш на първа среща

... ако искаш да има втора среща, разбира се

0 коментара Сподели:

Човешките взаимоотношения са трудни за поставяне в рамки,

а правилата на общуване се менят по-често от тези във Формула 1. Въпреки това има неща, които не бива да правиш на среща, освен ако не искаш да си вечно сингъл – и то не single & fabulous като Джордж Клуни, а тъжно сам като Мистър Бийн.

Не закъснявай

Да си точно навреме е едно от най-важните правила на срещите от какъвто и да било вид. Така че колкото по-рано се научиш да познаваш часовника и да пресмяташ разстоянията от точка А до точка Б, толкова по-бързо ще завършиш пети клас и ще дойдеш в света на големите. Също така, ако мацката закъснее, трябва да го игнорираш искрено или най-много да пуснеш една безобидна шегичка. Все пак е първа среща, има право на едно махане с ръка, преди да почнеш с жълтите картони. На всеки може да се случи да попадне в задръстване, да го забавят в офиса и да го нападне мутирал варан с лазер на главата – просто не може това да се случва всеки път.

Не се престаравай с обличането

Нищо не крещи по-силно „Аз съм балък“ от напъна да се правиш на това, което не си. Ако си офис пич – подчертай го с чиста изгладена риза, която не е подарък от баба – не бягай от съдбата си, като се преструваш, че си кралят на квартала. Още по-лоша идея е да се накичиш като коледна елха с аксесоари – някак си не е мъжко да стъпваш като паун с часовник в едната ръка и телефон в другата. Суетата е за мацките – ако толкова искаш да привличаш погледите, направо си сложи и силикон.

Не отделяй прекалено време на телефона

Ясно, че напоследък всички ходим по барове, за да си гледаме смартфоните с различен фон около тях, но все пак – ако отделяш по-голямо внимание на екрана, отколкото на мацката до теб, може би имаш сериозен проблем. Или да нямаш, скоро ще имаш… от нея. Освен ако схемата в живота ти не е да изнервяш жените до състояние да те ударят – тогава направо сваляй открито сервитьорката и сложи на масата оферта за тройка със сестра й, какво играеш на дребно!

Не обсъждай в детайли бивши гаджета


Всички повтаряме едни и същи грешки отново и отново – така че, когато кажеш „бившата ограничаваше свободата ми“, всъщност мацката пред теб чува „прибирах се пиян и миришещ на стриптийз бар“. Просто, колкото и да й се оплакваш от мъжка гледна точка, тя вижда нещата от женска и по-скоро ще разбере бившото ти гадже, отколкото теб. Или пък още по-лошо: ще се досети прекалено рано за някоя твоя специфика в характера, което иначе може да й отнеме месеци. Все пак на първа среща е като на разпит в полицията – всичко, което кажеш по-късно, може и ще бъде използвано срещу теб.

Не си поръчвай нищо сложно за ядене или пиене

Мацките имат много изострени сетива за хигиенни навици и въпреки че всички неща, от които ги е гнус, за щастие в по-нататъшен етап от връзката ви могат да бъдат преодолени, на първа среща даже една марулка между зъбите изстудява страстите със скоростта на течен азот. Така че вместо паста, пица и агнешка главичка, заложи на нещо семпло, с което със сигурност няма да се изложиш, докато ядеш. Също така, колкото и да те сърби да се покажеш като голям разбирач на тема гъзарски алкохол, не се мятай на бутилка, на която не можеш да прочетеш етикета. И под прочетеш нямам предвид да наподобиш звук на база на предложените букви в нещо, което би накарало французин да поклати глава с „О-лала-ла“.

Не говори, както говориш в квартала

Значи, брат, кога натискаш да изпраскаш некое пиче, бате, тре’ва се праиш на културка, сешаш се. Начините на говорене в мъжка и женска компания са два различни езика с много далечен общ корен, така че, колкото и да те сърби да наричаш нещата с истинските им имена, трябва да си една идея по-възпитан от обикновено и да ограничиш псувните до жизнения минимум. Все пак, казано с правилната интонация, „не си права“ носи тежестта на „да ти *** ******* ****** тъпа *****“, не е нужно да изпадаш в подробности.

Не влизай в конфликтни теми

Аз лично съм шампион на това – всеки път, когато вляза във фристайл по някоя тема, винаги се оказва, че на масата имаме приятел, роднина или даже самия човек, с когото съм се бъзикал. Така че, когато залогът е голям, по-добре да играеш на сигурно, отколкото после да съжаляваш. Затова може би не е лоша идея теми като политика, любими футболни отбори и позиция за легализиране на наркотиците да изчакат до втора среща. Понякога си мислиш, че няма шанс да не сте на едно мнение, но опитът е показал, че едно на милион се случва 9 от 10 пъти.

Не се напивай

Магическото правило при пиенето на първа срещата е, че трябва непрекъснато да сте на една вълна, все едно свирите заедно – ако единият избърза, другият трябва да реши дали да го догони или да му даде знак да започнат отново. При всички случаи повече мъже са правили секс, когато мацката е прекалила с чашките, отколкото обратното. Дори да успееш да вдигнеш самолета, нищо чудно да се наложи да си кръжиш сам с него.

Не се опитвай да минеш тънко със сметката


На първа среща мацките са красиви, усмихнати и не ревнуват, а мъжете от своя страна са забавни, печени и изключително щедри. И двете са на светлинни години от истината, но е важно тази заблуда да просъществува поне няколко срещи, за да станат нещата. Ако почнеш да пуфтиш на първата сметка, може би излизането с жени не е твоето занимание. Също така е важно да следиш за реакцията на мацката, като дойде сметката – ако тя започне да си подсвирква с поглед в тавана или прекалено агресивно настоява да плати, а после изведнъж, като извадиш твоя портфейл, спре, май си имаш работа със златотърсачка.

Не напирай отчаяно за секс


Щом сте излезли на среща, ясно е, че съществува вариантът да правите секс. От теб зависи обаче дали процентната вероятност няма рязко да се срине, ако задърпаш момичето да се чукате в храстите до ресторанта. Ако тя иска да го направите веднага, ще стане ясно, при всички други случаи по-добре го давай спокойно – все пак не е нужно десет пъти да я поканиш у вас, а само веднъж, но тя да дойде. Както са казали класиците „има ли любов, ****** е неизбежно“.

Ако прижевеете първата среща и се стигне до втора, внимавай за 10-те лъжи, които мацките най-често пробутват.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *