МОМИЧЕТАТА НА PIERRE DAL CORSO

Пиер Дал Корсо е фантастичен френски фотограф, който обича виното, жените и интересните цветове

0 коментара Сподели:

Завършил е Фотография и История на изкуството в Париж, но започва да работи в Ню Йорк като асистент. В момента Пиер е на 35 години, има собствено студио в Париж и работи предимно за модни списания.


Пиер описва любовта си към фотографията като привличане от цветовете. Като дете е рисувал всеки ден, но една разходка до Барселона го кара да открие фотографията.


Използва цифрови фотоапарати и по негови думи е снимал с почти всичко. Предпочита оборудването му да е леко и удобно, но не отделя голямо внимание на подробностите и техническите характеристики. Най-важното за Пиер е то да работи и да постига това, което той си представя.


Вдъхновява се от цветове, сънища, музика и филми. Понякога един кадър може да създаде цяла история, независимо къде и кога.


Не може да опише стила си, но признава, че си пада по величествената естетика и цвета на тялото.


Пиер обожава сам да нарежда осветлението си и избягва да снима на естествена светлина. Споделя, че ретушът може да му отнеме две минути, но понякога му се случва да прекарва седмици във Photoshop.


Фотографията за него е работа в екип, а от най-голямо значение е да се създаде правилният екип, защото добрият резултат е толкова сигурен, колкото най-слабата част в екипа. Обожава да скицира и да пресъздава на своя екип идеите си преди самата сесия. Творческият процес преди това е най-важен.


Модната фотография за него е комерсиален подход към това, което желае да постигне клиента, комбинирано с възможностите и вижданията на фотографа.

Влез и в аналоговия свят на Райън.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *