Най-големите мъжки издънки

Мъжете често подхождат към връзките така, както жените подхождат към летяща в тяхната посока футболна топка

0 коментара Сподели:
Най-големите мъжки издънки

Мъжете често подхождат към връзките така, както жените подхождат към летяща в тяхната посока футболна топка – понеже не знаят какво да направят и нямат време да осмислят ситуацията, те се паникьосват и размахват безпомощно ръце, а резултатите винаги са трагикомични. Повечето пъти мъжете правят издънки, без да осъзнават колко са големи всъщност в очите на гаджетата им, но както знаем, непознаването на законите не те оправдава – нито пред властите, нито пред жените. Следват няколко начина, по които един мъж може със сигурност да унищожи или поне тежко да нарани една връзка:

Забравяне на поводи

Клишето за забравения рожден ден нямаше да е толкова известно, ако не се е случвало хиляди пъти. Много е странно как работи мъжкият мозък – без усилие запомняш всичко свързано със сферата на интересите ти, може да е цялата таблица с играчите на любимия ти отбор през 100-годишната му история, или всеки дебилен технически детайл в характеристиките на машината мечта, няма проблеми, но не можеш да разчиташ, че винаги ще знаеш кога е рожденият ден на гаджето ти. Проблемът е, че гаджетата се менят, рождените дни им дни също, а харддискът в главата ни има ограничен капацитет и 90% от него е зает с вече споменатата информация. Освен това от мъжка гледна точка да забравиш някой повод не е голямо престъпление – един от най-добрите ми приятели на всички времена, толкова добър, че вече официално съм го повишил в брат, ми каза: „Копеле, ти си единственият човек, който ми забрави рождения ден… но и единственият, който ми взе подарък. Евалата.”

Просто така работи мъжкият модел на близкоприятелско общуване – случват се такива неща, дрън-дрън, и продължаваме напред.

Най-големите мъжки издънки

При жените естествено ситуацията е… да кажем, леко различна. Като под леко различна имам предвид, че моргите са пълни с мъже, забравили рожден или дори имен ден. Общо взето, когато осъзнаеш, че вече сте сериозни гаджета (т.е. чувате се всеки ден за по половин час по телефона, чатите всяка възможна секунда, спите три вечери в седмицата заедно и уикендите ви са предварително планирани), не е лоша идея да си запишеш рождения й ден на римайндър или на лист, ако си с дъмбфон. Напоследък с фейсбук все по-рядко се случва такъв повод да мине незабелязано, но за твой кофти късмет тя може да реши да го скрие от профила си, интернетът ти да се срине или мутирали морски котки с лазери да нападнат света, така че по-добре да си подготвен. Същото важи за годишнини, месечини, седмичини или в каквото там мерите и празнувате връзката си. Друг важен детайл – когато една мацка казва, че не празнува 14 февруари или 8 март, по-добре да вземеш един букет и да й го подариш уж на шега, за да си спокоен, че няма да попаднеш в графа убиец на празници. А това според наказателния кодекс на жените е углавно престъпление.

Пропуснати комплименти

Както от момичетата се очаква да бъдат зашеметяващи, така от мъжете се очаква да изпадат във възторг при вида им. Едно от твърдите и неизменни задължения в длъжностната характеристика на гаджето са непрестанните комплименти. Дори и най-дребният аксесоар в тоалета на една мацка е попаднал там след избиране, мислене, консултиране, кросреференция, още мислене, още консултиране, търсене по магазините, проба, още мислене, още консултиране, още малко избиране, купуване, комбиниране с останалите елементи на аутлука и чак тогава финално одобрение.

Съгласи се, че да пропуснеш да го отбележиш е, меко казано, нахално.

Тук пак стигаме до една друга специфика на мъжкия мозък – на първите срещи не е трудно да забелязваш всичко в момичето пред теб, но с времето толкова свикваш с нея, че я регистрираш набързо по начина, по който се чете между редовете – уникално и уакално изглеждат почти еднакво, но ако отбележиш прическата й, ще си изкарате уникално, а ако не – ще стане уакално. Да, точно така – има такава дума, току-що я написах. Много важно е, че комплиментите винаги трябва да са позитивни, а не от типа „много е яко, но…”, както мъжете са свикнали да хейтват приятелски новите придобивки. Най-голямото изпитание е комплимент на грозна вещ – въпреки че мъжете не разбират от мода, като правило има някои фешън недоразумения, които биха накарали дори и най-хетеро човека на света да пищи във високите октави, стиснал очите си с ръце. Затова най-лесното и ефикасно правило е: „щом е ново – комплимент”. Все пак, както е казал един древен мислител: „По-добре да живееш в лъжа, отколкото да умреш в истина.”

Бъркане на имената

Класическата ситуация, в която наричаш гаджето си с друго женско име, винаги е катализатор за серия от неудобни въпроси, много скоро ескалиращи в кръстосан разпит и разпален скандал.

Напълно нормално. Ако момиче обърка името на мъжа до нея, би се случило същото, кой знае защо обаче жените много по-рядко го правят. И в случая даже чистата грешка на езика не е причината – ако бившата ти се казва Мая, а настоящата Рая, ти толкова ще внимаваш, че шансът дори мъртво пиян да кажеш грешното име е минимален. По-скоро обяснението се крие в способността на мъжкия мозък да се пренася назад във времето и пространството – определена ситуация предизвиква дадена реакция, при която кой знае защо на чисто асоциативен принцип извиква в съзнанието името на бившата. Веднъж след като се случи този гаф, първата мъжка реакция е да се отрича очевидното. Пробвал съм го, не работи, даже е един вид по-обидно, защото хвърляш камък в интелектуалната градинка на мацката. Най-чистото измъкване от ситуацията е да си признаеш грешката, да се самонакажеш със серия от селфи обиди и накрая да се закълнеш, че никога не си мислиш хубави неща за „онази огромна грешка от миналото”. После трябва да направиш очи като на Бамби и да се надяваш мацката да не те застреля този път. Ако объркаш името отново, танцуваш върху напукан лед, ако го направиш трети път – по-добре скъсай сам със себе си, защото така или иначе това те очаква.

Говорене в единствено число в бъдеще време

Има известна разлика между женската и мъжката мотивация за връзка. Докато мъжете приемат сериозната връзка като един вид абонамент за секс и възможност да качат няколко килограма без последици, за жените сериозната връзка е една от стъпките към съвместното бъдеще. Щом една мацка е с теб, ви вижда заедно до пенсия или поне се опитва да си го представи. Моментът, в който се размечтаеш как ще ходиш на някой як концерт това лято и използваш единствено вместо множествено число, тази представа почва леко да се размива и я заменя образът на огромна обувка, която те рита по задника. Трикът е да използваш бъдеще време с обстоятелствени пояснения – с други думи да я информираш елегантно за плановете си, като й оставиш опция да се включи в тях, ако прояви желание, или да си измисли нещо по-интересно за правене в съответния отрязък от време. Не е приемлив вариантът да кажеш как би отишъл на море с нея, ако, разбира се, още сте заедно – с такова отношение най-вероятно няма да сте. Изобщо златното правило в случая е да приемаш връзката толкова насериозно, колкото и гаджето ти – или поне да не се издаваш по подобен нелеп начин. Ясно е, че както е изпял Snoop Dogg ,ще има ups and downs, smiles and frowns, въпросът е да не се задълбава в предсказанията, особено ако са с негативен оттенък.

Патологичен страх от обвързване

Както жените са свикнали да играят дефанзивно по отношение на секса, така мъжете пазят с цената на всичко личното си пространство и персоналната си свобода. Понякога мъжете бранят дома си толкова ожесточено, че сякаш охраняват границата между двете Кореи. Причините за това са, че в очите на мъжете едно следващо ниво на обвързване значи ограничение на забавленията, налагане на хигиенни норми, психически тормоз, но най-страшният кошмар е липсата на контрол върху решенията. Все пак, както казва Сайнфелд:

„Когато сам си си диктатор – взимаш еднолично всички решения. Когато си във връзка, за всяко решение трябва да се свикват комисии и да се прави гласуване.”

Повече мъже не обичат да се стига до подобен вид управление на живота им, защото опитът е показал, че то по-скоро е монархия, а не демокрация: на върха има кралица, която има право да отмени всяко решение на парламента. Повечето мъже са станали факири в изграждането на парапети срещу срещу задълбочаване на връзките – от гъвкав работен режим, през неотложни социални ангажименти, та до крайности като да живеят с родител, само и само никоя жена да не полази драгоценната им свобода. Истината е, че една връзка има темп на развитие и минаване на всяко следващо ниво и ако съзнателно я задържиш прекалено дълго в някой от началните стадии, това винаги е фатално в далечен план – все пак, ако гъсеницата прекара няколко години като какавида, най-вероятно ще заспи завинаги, а няма да се превърне никога в пеперуда. Много е деликатен моментът с мъжката и женската представа за отлитащото време – един мъж може да се чувства комфортно без значение колко години са преминали без видимо развитие, докато една жена започва да полудява неминуемо след даден период на стендбай под напъна на биологическия часовник. Така че, освен ако не си от онези хора, които са решили да са вечни студенти или тийнейджъри, по-добре да оставиш връзката ти да следва естествения ход на еволюцията. Винаги можеш да се измъкнеш, ако не ти харесва посоката, която поема, но не можеш да се качиш обратно на кон, който вече тича свободно през полето.

Да инвестираш свободното си време в хоби за един

Част от дефиницията да си истински мъж е да имаш хоби – нещо, от което не изкарваш пари, но точно то ти дава така нужния релакс, след който имаш сили да се върнеш обратно в офиса всеки понеделник. Жените генерално не разбират концепцията за хобито, защото всички занимания за мацки имат смисъл – без значение дали са курс по готварство или спа процедури, всяка секунда, прекарана в нещо различно от работа и забавление, в дамското ежедневие е разчетена и обмислена. Мъжете често обичат да подхождат разточително по отношение на хобитата си – те могат да прекарат 20 часа в бъзикане на колата и 48 часа в хващане на риби, които после пускат на свобода.

Докато в началния етап на връзката една мацка намира хобито на един мъж за чаровно и интересно, колкото повече напредват отношенията им, толкова по-голям трън в очите й е този разход на време и енергия.

Освен това повечето мъжки хобита изяждат най-добрата част от почивните дни и имат склонността да са свързани с маса пари, така че съвсем нормално е една мацка да започне да се чувства леко прецакана по случая. Вариантите за справяне с тази ситуация са няколко – най-добрият, в случай че е изпълним чисто физически, е да намериш място на мацката в хобито си. Така тя ще прозре магията на това извънкласно занимание и може би ще открие смисъл в него, а току-виж даже го е благословила като дейност, неподлежаща на ограничаване. Рискът на този подход е, че това, което е било бягство от реалността, ще се превърне в общосемейно занимание, но пък, като играете заедно, оставате заедно. Другият вариант е да сложиш европейски стандарт на времето, което отделяш за хобито си, който да поднесеш на мацката и да си стиснете ръцете като цивилизовани, възпитани хора. Естествено нормално е разговорът да не мине чак толкова  спокойно и да се стигне до емоционален обрат като „Избирай! Или аз, или колекцията от марки!”. Вселената е подготвила кармично отмъщение за всеки, избрал хобито пред връзката, така че си помисли много добре, преди да отговориш на този въпрос.

Битово заробване

Първите срещи в една връзка са като продукт в гаранционен срок – всичко работи перфектно и без забележки: чиниите се мият веднага след ядене, мъжът се натиска да готви, а чорапите са под строг тъмничен режим в шкафа. Когато настъпи магическият момент, в мъжкия мозък, гарантиращ спокойствие, че сте заедно напук на всяка дреболия, следва лека промяна – всяко домакинско занимание започва да се подразбира като женско. Чиниите се трупат в мивката като небостъргачи, в кухнята се влиза само за бира от хладилника, а чорапите започват неумолимо да превземат територия във всяка стая. Естествено като всяко нещо в човешките отношения и това е въпрос на баланс – както не е добре да се стига до общество по модела на „Женско царство”, така и решението не е стил „Робинята Изаура”. Пък и битовите занимания обикновено отнемат няколко минути и елементарно усилие, така че, ако се опиташ да ги скатаваш, нямаш оправдание. Забелязал съм, че добре функционират този тип партньорски отношения, в които задълженията са поделени, така че никой да не се чувства прецакан и всеки да върши това, което му се удава по-добре. С други думи, единият е зад мивката, другият е пред печката и крайният резултат е работеща на максимални обороти хранително-вкусова индустрия. Ако не можете да поделите логично задълженията си, по-добре хвърляйте ези-тура или използвайте метода „Пу не правя това!”, но вземете решение и се придържайте към него. Освен това битовите проблеми имат склонността да стават по-трудни за решаване, колкото повече време ги оставиш настрана – една и съща чиния може да бъде измита с две движения и два часа стъргане с телена четка, в зависимост от седмиците, прекарани в мивката. Така че бъди като Хитър Петър и не оставяй днешната работа за утре.

Минаване по тънката лайсна

Мъжете обичат да парадират с щедрост и небрежно отношение към парите, но повечето пъти това е поза за старт на връзката, която постепенно отстъпва място на реалността, че подхождат към финансите си с немска педантичност. Освен това кой иска да си дава парите за тъпотии, свързани с излизаници, шопинг, подаръци и прочие женски глезотии вместо за така необходимия нов анцуг и тунинг на колата? Ами просто в един определен момент от съвместните отношения се стига до усещането за хипарска комуна, съставена от двама души, в която всичко е общо. От мъжка гледна точка започваш да чувстваш тялото на мацката като собствена територия, а от женска – портфейла на гаджето ти като овърдрафт на кредитната карта. Има обаче едно златно правило, което баща ми винаги казваше уж на шега на гостите си: „Чувствай се като у дома си, но не забравяй, че си на гости.” Това важи в страшна сила за финансовите отношения, защото, когато бюджетъг ви стане общ, парите на другия са и твои, но са си на другия. Освен това, както ни учи великият мислител Крис Рок, мъжете не могат да слязат надолу в сексуално ниво, а жените – в лайфстайла си. Така че, ако гаджето ти е свикнало да й купуваш подаръци от мола, няма как изведнъж да почнеш да пазаруваш от подлезите без сериозни последици. А по отношение на количеството инвестиции: не е нормално да хвърляш всичко, което изкарваш, по мацката, но също така не е добра идея да цепиш стотинката като Чичо Скрудж. Все пак той се къпе в пари, но е сам и сигурно има причина за това.

Интернет флиртове

За близо 20 години съществуване интернет се доказа като място за безгранично познание, но също така и за безкрайни сексуални изкушения – все пак 30 процента от съдържанието в глобалната мрежа е с еротичен характер. От мъжка гледна точка това е един океан от рибки, сред който ти си окачил над камината си само една, но не спираш да гледаш преминаващите пред екрана ти пасажи. Както за всеки мъж гледането на порно е нещо напълно в реда на нещата, така и интернет флиртовете не се приемат за изневяра. Не и по женския наказателен кодекс обаче. Защото мацките знаят как мислят другите жени и знаят, че сладките приказки в чата неминуемо водят до друго при първи възможен случай. А това, че действието се развива в киберпостранството, не е оправдание – в съвременния свят разстоянията са толкова скъсени, че утре можеш да си на другия край на света, само да го поискаш. Затова за общуването в социалните мрежи трябва да важат универсалните правила – както парти не е възпитано да си говориш прекалено дълго с мацка, различна от тази, с която си дошъл, така не е нормално да го правиш и във фейсбук.

Също така размяната на полуголи снимки на лично съобщение може да ти звучи невинно, но офлайн еквивалентът й е да си показвате гащите в ъгъла на стаята – разбираемо е защо жените не одобряват подобен вид общуване.

Понякога мъжете попадат в капана на интернет флирта от чиста глупост, понякога от чиста лакомия – при всички случаи, ако започнеш да чатиш прекалено, рискуваш да вкараш голяма доза напрежение във връзката си, така че трябва да прецениш дали имаш нужда от този излишен риск. Факт е, че жените са много по-активни в чатенето с други мъже, но също така е факт, че мацките перфектно знаят как да поставят граници в общуването с другия пол – все пак цял живот са свикнали да делят мъжете на приятели и гаджета, докато мъжката гледна точка включва само две категории „мацки, с които съм спал”, и „мацки, с които не съм спал… още”.

Секс в делови режим

В мъжката природа е заложено с напредването на връзката да полагаш все по-малко усилия за каквото и да било, особено за неща, които приемаш за даденост като секса. Ако преди това си палил свещи, пускал си Barry White и си давал най-доброто научено от филмите за възрастни, в един по-късен етап любовната игра се свежда до дърпане на боксерките и казване: „Ама по-бързичко, че след малко е мачът.” Това няма как да ти се размине повече от веднъж. Ясно че в забързаното ни ежедневие няма време за фестивали на плътта всяка вечер, но е добре кежуал подходът да се разведрява със секс като по филмите от време на време. И под филмите значи като по нейните филми, не по твоите – въпреки че всички мацки припадат по „50 нюанса сиво”, по-често не искат садо-мазо, а 100 вида романтика. Нелоша идея е да се разнообразява сетингът – понякога даже да смените стаята, в която го правите,

открива цял нов свят от изживявания, камо ли ако отидете на някое екзотично и силно еротично място като Копривщица например.

Общо взето, сексът е нещото, което никога при никакви обстоятелства не бива да се занемарява трайно, защото последиците винаги са катастрофални – в историята на света няма компания, която да е оцеляла след спад в количеството и качеството на продукта. Все пак една връзка се гради върху смях и секс, а рано или късно вицовете ти свършват.

А какво за нищо на света не трябва да правиш по време на секс – чети тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *