Три сериала на Netflix, които ще те приковат към дивана до последния епизод

Сериалите, за които сте готови да си пуснете отпуска

0 коментара Сподели:

Всички полудяхме по Netflix, няма какво да се лъжем –  дори онези от нас, които до последно се дърпахме, открихме колко лесно и бързо можем да получим достъп до куп сериали наведнъж, без цялото досадно търсене, сваляне, чакане и т.н. Днес ще си говорим за няколко сериала, които приковават към диваните, всеки с различна тематика и усещане.

You

Не може да не ви е излизал вече минимум милион пъти на сторита или мемета. Книжните препратки примамиха литературните фенове, защото все пак историята на Бек и Джо започва в книжарница. Колко очарователно! Толкова ретро и романтично! Да, ама не. С всяка следваща серия ти се иска да си махнеш локацията от телефона и малко повече да мислиш колко точно от личния си живот разкриваш в социалните мрежи. От профила на Бек лесно става ясно къде ходи, какво работи, с кого излиза, а Джо знае как да използва информацията в своя полза. Постепенно напрежението от психопатската обсесия на героя така набъбва, че не остава и спомен от сладкото начало. Любопитни са вътрешните му монолози, с които сам оправдава ужасяващите си действия, а в последните серии ти се иска здраво да раздрусаш Бек, за да се освести. Сериалът е по книгата на Кепнес, сравнявана с „Мизъри“ и „Американски психар“. И макар и двамата главни герои да  дразнят с поведението си, десетте серии са пристрастяващи и се гледат една след друга, една след друга, докато не… абе, ще видите сами. И сериозно, изключете си локацията, моля.

SexEducation

Ах, темата за секса! Тя никога не остава в сянка, но главно действащо лице е най-вече в пубертета, когато току-що съзрелите тийнове се срещат с трудно обясними желания, проблеми и страхове. Тогава, когато разговорите се въртят около кой с кого го прави, кой не го прави, кой го прави неуспешно, кой лъже, че го прави, кой лъже, че не го прави… и така до безкрай. Майката на Отис е секс терапевт, което не е в негова полза – да, той знае много повече от връстниците си, но реално е парализиран от идеята за интимност. Невероятно неловко му е сред жени и няма нищо общо с популярните ученици. На всичкото отгоре най-добрият му приятел е мишена за подигравки и докато и двамата изживяват гимназиалния тормоз, в живота им се появява Мейв – нестандартна, обект на присмех, но все пак готина и далеч от сдухана. Именно с нея Отис ще започне бизнес – секс и любовни съвети срещу заплащане. Че кой ученик няма нужда от терапия? И кой би могъл да даде по-добра такава от момче, чиято майка използва терапията във всеки банален разговор. Може пубертетът да ви е зад гърба отдавна, но осемте серии са супер свежи, готини и забавни.

TheCrown

След едно психопатско и едно сексуално сериално предложение идва ред и на нещо по-сериозно, но страшно интересно. TheCrown е сериал за кралското семейство и най-вече за Елизабет II. Историческата драма е с наистина рекорден бюджет – 100 милиона долара! Вече спечели всички най-важни награди и дори кралицата го гледа, така че няма какво да се ослушвате. Принц Филип, Чърчил, Джон Кенеди, скандалната сестра на Елизабет – Маргарет, всички са много интересни, а сериите проследяват някои от най-важните събития, които си заслужава да знаете от обща култура. Най-хубавото е, че точно те са поднесени по увлекателен начин, като същевременно бавно се разгръща образът на Елизабет. Решенията, които ѝ се е налага да взима, както и изпитанията ѝ в личен план ни помагат да я видим не само като кралица, но и като жена, като човешко същество, което има своите съмнения, върхове и спадове. Всички в кралското семейство – от чичо ѝ, та до Маргарет Тачър, в идващия трети сезон са все имена, за които искаме да научим още и още! 

Виж февруарската ни селекция от сериали.

Искаш ли да разнообразиш сериалите с един чудесен танцов спектакъл?

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *