КАКВО МОЖЕ НОВИЯТ INSTAGRAM?

Новата версия на приложението е всичко, от което имаш нужда за обработка на снимки

0 коментара Сподели:

Любимото ни приложение Instagram е с нова версия. За гийковете тя се води 6.0. Но за всички нас този ъпдейт носи  подобрения, които гръмко да обявим като революция за телефона ни. В Instagram вече можеш да определяш сам силата на филтъра, както и близо 10 (ДЕСЕТ!) нови възможности за редактиране.

Разликите ще откриеш обаче едва след като снимаш поредния кадър. Ще видиш, че инструментите отгоре са нови. Магическата пръчка са филтрите, слънчицето е контрол на осветеността, а ключето е мястото, където чудесата се случват.

 

Гаечният ключ всъщност дава достъп до 10 функции (8 от тях изцяло нови за Instagram) – ADJUST, BRIGHTNESS, CONTRAST, WARMTH, SATURATION, HIGHLIGHTS, SHADOWS, VIGNETTE, TILT SHIFT, SHARPEN. От имената лесно ще се досетиш кое какво върши. Промяната на фокуса вече е много по-удобна за използване, и ние оценяваме това.

 

Както казах, може да контролираш силата на филтъра. С двойно натискане на филтъра се отваря инструмента, където вече е и управлението на рамките. За тях възможностите все още са две – има и няма. Благодарение на тази опция черно-белите WILLOW и INKWELL най-накрая предоставят не просто двуцветна перспектива, а всъщност управляваш колко цвят да използваш. Новост е и въпроса дали искаш да се върнеш към камерата, като така няма да бъдат запазени промените. Съжаляваме, но вече или споделяш снимката, или не използваш Instagram за фоторедактор.

 

И сега е време за нашето мнение – Instagram иска да се наложи като единственото приложение в телефона ти, което да използваш за фоторедактиране. Без Pixlr Express, без PicsArt и най-важното, без Google-ския вграден в Android. Имаш всички нужни функции, за да изглеждат снимките ти чудесно. А ако случайно ти липсват звездички, езичета, емотиконки и блещукащи надписи, в най-близкия детски магазин има такива стикери, по левче са. Instagram винаги е било лесно и красиво за управление приложение, но с новата версия разработчиците вдигнаха летвата. А ние пък си снимаме.

Виж и тийзърче на новата корица на списанието ни от автора Йордан Ангелов – @mrangeloff

 

Виж и по-различната, но все толкова близка до нас софийска социална мрежа – рейсбукът.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *