От Ню Йорк до Ню Делхи през София – TEDx стана на 10!

Виж какво ни очаква на 9 март и как идеите, които си струва да бъдат споделяни, промениха света

0 коментара Сподели:

Вдъхновението, дами и господа. То спаси света няколко пъти, накара Едисън да ни включи тока, провокира Бел да усъвършенства телефона, а в по-късен етап помогна да се случи културната революция на 60-те и борбата на множество групи за права и равнопоставеност. И ако преди вдъхновението се изнасяше в пламенни речи или се крещеше по мегафон от площадите, то днес може да го чуем и докоснем съвсем организирано и подбрано в своите най-добри проявления благодарение на TED (Technology, Entertainment, Design).

През 2019 г. може и да го наричат „SPA за мозъка“ и „пътешествие в бъдещето в компанията на хората, които го създават“,

но преди 30-ина години никой от създателите на конференцията с абревиатура TED (Technology, Entertainment, Design) не е и подозирал, че силата на смислените идеи ще обхване като горски пожар целия свят. Днес няма друга по-богата на съдържание платформа, която да обединява идеите на най-вдъхновени творци и да ги предоставя като кратки видеа (до 18 минути) на аудитория от милиони, безплатно. Две десетилетия след началото на TED, през 2009 г., се ражда и TEDx – по същество същата концепция, само че в ръцете на хиляди независими организатори по цял свят, които се нагърбват с нелеката задача да намерят местни идеи, важни за локалната публика, като същевременно следват основните правила на TED.

Най-общо казано, ако не си попадал на тяхно събитие до момента, трябва да знаеш, че на сцените на TED и TEDx ще си заобиколен от хора, които искат да променят света. Ще се срещнеш с прекрасни лектори на живо, които със силата на своя опит предават веруюто и търсенията си, грешките и поуките, страха и триумфа от своите открития. На място ще се запознаеш с неочаквания талант на изпълнители, които вдъхват на публиката увереност, че всички носим в себе си дарби, които предстои да открием и изявим. Световното движение тази година отбелязва 10-годишнината си и по повода, ние ти подсказваме, че след

по-малко от месец предстои едно от най-мащабните TEDx събития в България – на 9 март в Народния театър публиката ще чуе 18 лекции и изпълнения

в рамките на TEDxVitosha: Намерете х. На същия ден, когато в София ще бъдем домакини на TEDxVitosha, в света ще се проведат още 30 TEDx събития – от Гана, Нигерия, Таджикистан и Саудитска Арабия, до Индия, Китай, САЩ, Малайзия и Канада. Съветваме те да не пропускаш най-вдъхновяващото пролетно издание на TEDx, за което билети ще намериш ЕТО ТУК, а ако още не сме те убедили колко важно и полезно е това за всички нас – може да ги последваш в Twitter, Facebook, Instagram и в Snapchat на tedtalkshq. Всеки заслужава своята доза мащабно вдъхновение, затова те чакаме на 9 март в Народния театър, защото, както знаеш – великите идеи заслужават да бъдат чути и споделени!

За още вдъхновяващи личности – виж Ния Петрова и пътуващият ѝ сингъл.

Или Ману Бохосян с мечтателните й къдрици.

Последователи не отказваме – Инстаграмът ни чака тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *