A SIN IN DENIM

Правим преглед на някои от интересните начини на третиране на денима през този сезон, както и на различните типове дрехи от най-удобната и популярна тъкан

0 коментара Сподели:

Колие PATRIZIA PEPE, деним PEPE JEANS от магазин PEPE JEANS, 134 лв.

Прекрасна база за разгръщане по атрактивни начин на тенденциите, дрехите от традиционно синия плат отдавна не се свеждат до прави, вталени или „смъкнати” панталони.


ДЪНКИТЕ И КРОЙКИТЕ
Разбира се, че добрият избор на панталон е свързан на първо място с точното съотношение на кройката спрямо особеностите на тялото – нещо, което сякаш рядко спазваме, особено, когато сме силно изкушени от трендовете.
Слабите и момчешки фигури позволяват свободата да носите леко небрежните boyfriend’s fit или loosе cut модели – не следват извивките, често имат срязвания, смъкнато дъно или специфични конструктивни решения.  Изглеждат достатъчно casual, за да ги носите с кецове, но и с класически високи токове или „балеринки”.

Ultra slim fit и slim fit моделите обикновено са добро решение, когато искате визуално да „приберете” линията на дупето и краката и определено им трябват едни stilettos.

Bootcut кройката е предпоставка да изберете подходящи високи обувки – сабо, платформи или такива с плътен ток, които в комбинация с деликатното разкрояване в долната част на дънките са гаранция за стройна и издължена фигура.

НОВОСТИТЕ
Марките, които припознаваме като специалисти при денима са тези, които първи индикират за новите влияния. В зависимост от сложността на третиране или декорация, денимът придобива качества и може да градира ценово до предели, които не разбираме, ако не сме ценители. През този сезон влиянието на цветовете се усеща силно при дънките, също както трактовките на графичните решения като райе и точки или арт решения, като батик ефекти, преливане… Също така бродерии, обшивки с кристали и мъниста или промазване в цвят и с благороден блясък.

АЛТЕРНАТИВИТЕ
Макар да няма жена, която да не притежава поне един чифт дънки, винаги има някоя, която търси провокацията. Ризите и якетата от деним са различни по своя цвят, плътност и обработка , но отдавна не ги числим към „интересните” освен, ако не представляват комбинация от поне две материи или не са декорирани по някакъв специфичен начин.

Гащеризонът, обаче се превърна в must have последните няколко сезона и макар също да го числим към класиката, всяка година излизат нови разработки, които варират от много boyish до изключително женствени модели.

Роклите от деним също са фантастична алтернатива. Освен това стилово се простират до необятни измерения – от най-леките идеи за плаж или разходка, през ежедневни модели, които напомнят продължение на риза или яке до откровено дизайнерски решения, в комбинация с други материи, които им придават женственост и са добра опция за клуб.

Деним Andy Warhol by PEPE JEANS от магазин PEPE JEANS, 170 лв.
Деним REPLAY, 186 лв., сандали STUART WEITZMAN от LE SCARPE, 750 лв.

Гащеризон G-STAR RAW от FAN POINT, 286 лв. и папийонка и шапка от личния архив на стилиста
Риза G-STAR RAW от FAN POINT, 146 лв.

Раница PATRIZIA PEPE, деним G-STAR RAW от FAN POINT, 167 лв.
Рокля G-STAR RAW от FAN POINT, 321 лв., обувки GIORGIO FABIANI от LE SCARPE, 695 лв.

фотографии Диляна Флорентин
стайлинг Антония Йорданова
грим и коса Алина Манова
асистент фотограф Вергиния Янчева
модел Дженифър @ Ivet Fashion

Припомни си и кои са трендовете при цветовете това лято.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *