PARTY PEOPLE: ИВАН

Живее в Щатите от 13 години, занимава се с програмиране, плуване и ходене по партита. Бил е на почти всички фестивали в онази част на земното кълбо, но е най-впечатлен от Burning Man... Защо ли?

0 коментара Сподели:

Разкажи за първите ти впечатления от Burning Man?
Преди няколко години попаднах на разни клипчета от Burning Man и бях доста впечатлен. Впоследствие мои познати ми разказваха разни колоритни истории, та съвсем допълниха картинката и още на другата година бях един от първите с билет. Когато стъпих там осъзнах, че всичко, което бях гледал и слушал за това място e малко, изживяването определено надмина очакванията ми.

Опиши ни с няколко думи атмосферата… Той е много различен от всички фестивали по света.
Това, че фестивалът се провежда в нищото, насред пустинята, е много странно като усещане.

Тежките атмосферни условия и еклектичната група от хора са способни да изкарат и най-консервативния човек от зоната му на комфорт и това според мен е най-ценното нещо на фестивала – да видиш себе си в друга светлина, да експериментираш със съзнанието си в посока, в която реалният свят не ти позволява.

Най-интересното беше, че аз отидох, за да слушам някои от любимите си диджеи, а впоследствие установих, че партитата са само малка част от ентъртейнмънта, който предоставя фестивалът. Set time-ът не се спазва много стриктно, всеки свири, когато си иска. Често чуваш музика от някой art car и започваш да го следиш с колелото си. След известно време установяваш, че сте се събрали малка група в средата на нищото и това е партито. Почти невъзможно е да се правят планове поради липсата на каквито и да е комуникации, така че разчитайте на себе си.  

Колко ти струва пътуването до там, билет за фестивала, кемпера?
Не е никак евтино.

Билетите са по $400 и тази година всичките бройки се разпродадоха за около 2 минути.

Ако случайно се доберете до билет, имате още минимум $1000 разходи за camping gear. Ако можете да си го позволите, наемането на каравана, ще улесни престоя ви, но излиза доста по-скъпо. Бих съветвал да планувате около $2000 на човек за едносед­мичния ви престой. Все пак определено си струва изживяването.

Запознай и с Ренета, която през лятото може да намериш на Ibiza.

Тагове: Burning Man Иван
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *