СЕЗОНЪТ НА СЕРИАЛИТЕ ДОЙДЕ!

Какво да очакваме от новите епизоди на любимите си сериали

0 коментара Сподели:

След няколко дълги и мъчителни месеца чакането приключва и сериалите, които следим, се завръщат отново на екран. И понеже последните дни преди началото на новия сезон минават най-бавно, ето какво предварително инфо изтече за най-обичаните сериали напоследък. Ако случайно сте още на първи сезон на някои от тях, четете надолу на собствен риск, защото, без да искаме, може да сме спойлнали нещо.

BOARDWALK EMPIRE, СЕЗОН 5
ПРЕМИЕРНА ДАТА: 7 СЕПТЕМВРИ


Сагата за Нъки Томпсън навлиза във финалния си сезон и въпросът, който си задават всички, е какво ще стане накрая в Престъпна империя. Ако се съди по неочакваните обрати дотук, няма как сценаристът Терънс Уинтър и продуцентът Мартин Скорсезе да не са подготвили някоя бомба като за последно, при това от големите. Дали обаче това ще значи хепи енд или трагичен завършек за контрабандист № 1 в Атлантик Сити, тепърва предстои да разберем. Истинският Енох Джонсън, на който е базиран образът на Нъки, е живял до дълбока старост, а именно края на 60-те, но все пак това не е исторически сериал. Както обикновено всичко на кея-декор се случва при пълна конфиденциалност и единственото инфо за предстоящите епизоди са заглавията им: Golden Days for Boys and Girls, The Good Listener, What Jesus Said, Cuanto, King of Norway и Devil You Know – с други думи нищо и половина. Иначе в момента във форумите набира популярност петиция, в която феновете молят създателите на Boardwalk Empire да не приключват сериала стил Sopranos, ами накрая всичко да е от ясно по-ясно. Дали този трик работи, ще разберем на 26 октомври, когато се очаква гранде финалето.

THE BIG BANG THEORY, СЕЗОН 8
ПРЕМИЕРНА ДАТА: 22 СЕПТЕМВРИ

Лека-полека Теорията на големия взрив от бутиково сериалче за група нърдове и руса кифла съседка се превърна в гласа на цяло едно поколение и в момента е най-гледаният ситком в света с по над 20 милиона зрители на епизод. В тази връзка очакванията за новия сезон са огромни не просто защото е фаталният за повечето шоута осми поред, а защото в последния излъчен епизод Пени и Ленърд пуснаха Шелдън да скита по света, като го оставиха да потегли сам с влак в неизвестна посока. Заглавието на първата серия е The Locomotion Interruption, така че може да очакваме нещо в този трип яко да се обърка. Иначе наскоро Кейли Куоко се изпусна в едно интервю, че на героинята й Пени предстоят големи промени, но те не са свързани със сватба, въпреки че доста от историите се въртят около годежа на основната двойка в сериала. В чисто личен план самата актриса, заедно с останалите в основния каст получи доста приятно увеличение в хонорара, а именно – нелошата сума от милион на епизод. С толкова много чипове на масата можем просто да се надяваме това да е най-добрият сезон на зубър комедията досега.

HOMELAND, СЕЗОН 4
ПРЕМИЕРНА ДАТА: 5 ОКТОМВРИ

След финалните кадри от трети сезон, на които и големи корави мъже плакаха, фенските мнения за новите епизоди на Homeland са разделени на две – едната половина нямат търпение да видят какво ще се случи, докато другата искат историята да приключи дотук. Имайки предвид, че Homeland е най-хитовото шоу на Showtime и любимият сериал на Барак Обама, това естествено няма как да се случи. Вместо това в новите епизоди бременна или най-вероятно току-що родила Кери Матисън ще се озове като шеф на операции в най-опасната база на ЦРУ в Близкия изток, а именно Исламабад, Пакистан. Общо взето, това изречение е напълно достатъчно да накара даже най-големите хейтъри да си пуснат телевизора, ей така, от любопитство. Дали Клеър Дейнс ще закръгли бройката на статуетките „Еми” и „Златен глобус” над камината, докато гони терористи из пустинята, предстои да разберем. Иначе най-популярната теория какъв ще е големият обрат е, че Сол Беренсън (бившият шеф на ЦРУ) ще се окаже мозъкът на терористична мрежа, като доказателство за това болните фенове намират в навяващата подозрения сцена с детектора на лъжата в далечния първи сезон. Звучи невероятно, но и по-шокиращи неща са се случвали в сериала, така че кой знае – това, че са парноици, не им пречи да са прави.

WALKING DEAD, СЕЗОН 5
ПРЕМИЕРНА ДАТА: 12 ОКТОМВРИ

Зомби постапокалипсис драмата Живите мъртви вече съвсем заприлича на предишния фентъзи сериал, превърнал се в култ – Lost, особено по броя на персонажите и нивото на сложност на сюжета. И докато в последния сезон, за да следиш всички отношения, се налага да си водиш записки, в новия двамата шоурънъри – създателят на комикса Робърт Къркман и главният сценарист Скот Гимпъл, обещават много повече екшън и описват предстоящите епизоди с думите „ядрено оръжие”. Финалът на сезон 4 така и не даде отговор на един много важен въпрос – широко рекламираното убежище Терминус в края на релсите е ли, или не е всъщност свърталище на канибали. Като се има предвид в каква ситуация остави Walking Dead героите си, а именно в пълен капан, по-добре да не е. Хората, които правят сериала, обаче в интервюта са разкрили няколко неща за сезон 5: ще разберем какво се е случило с Бет, ще има нов романс освен този на Глен и Маги, пак ще видим Морган и действието няма да се развива изцяло във вагона, но ще се изисква „оригиналност и лека диващина”, за да се измъкнат героите от там. Общо взето, разказаха ни всичко, без да ни кажат нищо.

TWO AND A HALF MEN, СЕЗОН 12
ПРЕМИЕРНА ДАТА: 30 ОКТОМВРИ

Направо не е за вярване, че Двама мъже и половина е все още в ефир четири сезона след като изгуби Чичо Чарли, а с него и към 10 милиона зрители. Въпреки че шоуто упорито отказва да се откаже, CBS взе че се намеси и дръпна шалтера, като обяви този сезон за последен. Все пак хората толкова са спрели да гледат сериала, че имам чувството как аз съм един от последните на планетата – приятелите ми се шокират, като стане дума, че Джейк е постъпил в армията, ходи с Майли Сайръс, а ролята на половин мъж в заглавието на шоуто вече изпълнява дъщерята на Чарли, която, разбира се, е лесбийка и ходи със стриптизьорка. Създателят на сериала Чък Лори побърза да обещае събитие, което да се простира през целия сезон по модела на Как се запознах с майка ви. Напълно в стила на Men тази история не е традиционна: героят на Аштън Къчър – Уолдън, има здравословен проблем, който го вкарва в екзистенциална криза, водеща към желание да намери смисъл в живота си. Уолдън решава да осинови дете, но открива, че шансът това да се случи като самотен родител е равен на нула, затова му хрумва гениална идея – да изнуди Алън двамата да се престорят на гей двойка за пред социалните. На тази добра основа като нищо могат да се изградят поне 24 безумни ситуации, толкова добри, че току-виж, като гледаме финала на Двама мъже и половина, да изпитваме яд, че свършва, а не облекчение.

TRUE DETECTIVE, СЕЗОН 2
ПРЕМИЕРНА ДАТА: ЯНУАРИ

След финала на първия сезон на Истински детектив повечето хора споделиха, че известно време гледали в нищото, докато осъзнаят какво точно им се е случило. Когато първоначалният шок преминел, всички веднага се втурвали онлайн да търсят кога ще са следващите епизоди. Създателят на сериала Ник Пизолато побърза да успокои феновете, че втори сезон ще има, но донесе и лоша новина – Матю Макконахи и Уди Харелсън няма да участват в него. В интернет веднага се пръкнаха фенски листове, които започнаха да предлагат двойка ченгета, които да ги заместят, като Брадли Купър и Дъстин Хофман, Сам Рокуел и Майкъл Фасбендер, Идрис Елба и Чиуетел Еджиофор, Джоузеф Гордън-Люит и Хоакин Феникс са само част от брилянтните идеи. Всъщност писателят побърза да разбие теориите на пух и прах, като обяви, че този път детективите ще са трима – двама мъже и една жена, а действието ще се развива в Калифорния, само че по традиция далеч от големите градове. Пизолато отново ще напише всичките 8 епизода, но Кери Фукунага няма да е единственият режисьор, като дотук потвърдено поне един от епизодите ще бъде на Уилям Фредкин, снимал малки почти неизвестни филми като The French Connection и The Exorcist. Звучи сякаш и този януари ще има безсънни нощи и въртене нервно в леглото след всеки нов епизод.

HOUSE OF CARDS, СЕЗОН 3
ПРЕМИЕРНА ДАТА: ФЕВРУАРИ

Още с първата сцена на Къща от карти, когато Кевин Спейси в ролята на безскрупулния политик Франк Ъндърууд, без да се замисли, убива с голи ръце куче, ти става ясно, че това не е поредният бозав сериал, в който лошите са страшни, колкото анимационни герои. Във втори сезон Франк Ъндърууд успя да се издигне от долен манипулатор и безскрупулен схемаджия до въплъщение на самото зло… и президент на САЩ. Резонният въпрос е: „Какво следва оттук нататък?”. Явно е, че няма как да расте повече в йерахията – все пак е най-влиятелният човек начело на най-влиятелната държава, явно обаче ще трябва да се бори със зъби и нокти, за да отстоява тази позиция. Да не забравяме, че останаха доста трупове в гардероба му, а именно все още ненапълно потулените убийства на Питър Руса и Зои Барнс, явно мъртвият Дъг и явно потъналата в неизвестност Рейчъл, както и неясната  съдба на хакера Гевин и морското свинче Кашу. Най-упоритата теория на конспирацията е, че Зои ще се върне обратно в сериала, въпреки че намери смъртта си на екран след челен сблъсък с мотриса от метрото. Как ще се случи това, конспираторните теоретици по форумите все още нямат идея.

FARGO, СЕЗОН 2
ПРЕМИЕРНА ДАТА: АПРИЛ

Без съмнение Fargo се оказаха най-голямата изненада на миналия телевизионен сезон – макар да звучеше безумно, че някой смята да снима сериал по един от най-великите филми на 90-те, крайният резултат просто беше умопомрачаващо добър, а цялостното му усещане беше за филм на Братя Коен, само че разтеглен в 500 минути. Неслучайно проектът счупи всички рекорди, като натрупа 18 номинации за награда „Еми”, а създателят му Ноа Хаули си тръгна със статуетката за най-добър минисериал. След като историите на Лестър и Малво получиха недвусмислен финал, всички фенове искат да знаят какво се готви за втория сезон. Действието този път ще се развива през 1979 около Сиукс Фолс, Южна Дакота, Северна Дакота и Минесота, а историята ще се върти около инцидент, за който усилено се намекваше през първия сезон, който бащата на Моли описа с думите: „Телата бяха натрупани толкова нависоко, че можеше по тях да се изкатериш до втория етаж.” Не знам за другите, но на мен това ми е напълно достатъчно да си отбележа Fargo в тефтерчето с нещата, които чакам с нетърпение през 2015.

SILICON VALLEY, СЕЗОН 2
ПРЕМИЕРНА ДАТА: АПРИЛ

Явно нърд хуморът е новото голямо нещо в телевизията, защото Силиконовата долина, който е нещо средно между култовата сатира Office Space и класическата ситуационна комедия The Big Bang Theory има Certified Fresh рейтинг с 96% одобрение в RottenTomatoes – нещо, за което почти всички нови сериали могат да му завиждат. Общо взето, сигурните неща за втория сезон са няколко: между Ричард и Моника ще има романс, но по един особено задръстеняшки начин; Елдрич ще стане по-мек и ще спре да юрка непрестанно момчетата; Джаред ще изплиска легена тотално и ще избие скалата на лудостта си, а Голямата глава ще остане без работа. Един от героите за съжаление обаче никога повече няма да се появи на екран, това е Питър Грегъри, който много от феновете на сериала цитират като любимия си епизодик, но поради неочакваната смърт на актьора Кристофър Айвън Уелч той ще остане само като някой, за когото се разказват истории, но никога не виждаме на екран. Да не забравяме, че в сериала освен лични има и бизнес отношения, така че на целия този фон се очаква стартъп компанията им да се сблъска със сериозна конкуренция от страна на останалите корпорации в Силициевата долина.

GAME OF THRONES, СЕЗОН 5
ПРЕМИЕРНА ДАТА: АПРИЛ

Със сигурност няма нещо по-чакано в телевизията от Game оf Thrones – десетмесечната пауза, докато HBO произведат новите епизоди, без съмнение ще докара до абстиненция болните фенове на сериала. Очакванията вече са по-големи от всякога, но все пак как да надскочиш толкова пълен със събития сезон? Ами много просто – създателите му продължават да се движат по първоначалния план и адаптират следващите два романа от серията книги „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин. С други думи би трябвало да напълнят овакантените с неочаквана смърт позиции в шоуто с нови лица – 12, ако трябва да сме точни, според изтекъл в мрежата документ на кастинг отдела на сериала. Също така ще се появи нова локация за снимки, а именно Андалусия, която в сериала ще играе мистичната пустиня Дорне. Големият конфликт в сезона се говори, че ще бъде сблъсъкът на титанките Церсей Ланистър срещу Марджъри Тайрел, рунд две. Също така към картата в шапката на сериала беше добавен Град Браавос, така че явно нещо ще се случи там. По всички закони на логиката крайно време е в историята Варамир Сикскин да влезе като принц на мамут, а заедно с него в историята да дойдат и доста нови CGI зверове като странна полярна мечка, нещо средно между тигър и пума, както и зли вълци. Докато през последните сезони хората, които са чели книгите, се надуваха и си придаваха особена важност, защото знаеха отговорите на всички въпроси, създателите на сериала Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс вече са решили да си позволяват повече свобода в прочита – с други думи оттук нататък вече никой, даже самият Джордж Р. Р. Мартин, не знае кой ще умре и кой ще живее в Game оf Thrones. В тази връзка залозите за следващия труп в сериала вече започнаха.

Припомни си как сериалите убиха филмите.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *