ОСИНОВИТЕЛСКИ УИКЕНДИ В PETS&U

Да бъдеш щастлив и да направиш още едно същество щастливо никога не е било по-лесно

0 коментара Сподели:

Остави диетите и спорта, истината е, че да си имаш куче или котка е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш за себе си. Прави те отговорен, учи те да прощаваш лесно, ставаш състрадателен,  по-активен и социален и не на последно място – по-здрав. Знаем, че семейството не можем да си го избираме, но що се отнася до домашния любимец, него със сигурност можем. Ако си решил, че е крайно време и ти да видиш що е то щастието, ние сме тук, за да направим избора ти по-лесен.
 
В най-големия кучешки и котешки магазин PETS&U тече дарителска и осиновителска кампания в помощ на бездомните животни в София. Магазинът си партнира с бившия приют Богров – сега ARSofia (или Фермата) и всеки уикенд имаш възможност да се запознаеш с няколко малчовци, които чакат да намерят своя човек.

Надяваме се знаеш какъв страховит бизнес стои зад милите муцунки на кученцата, които те гледат от витрините на зоомагазините. Чудовищните условия, в които се развъждат и отглеждат кучетата и котките, превърнати в търговска стока, са причината PETS&U да отказват да работят с търговци на живи животни. И затова, вместо да трупат кървави пари от „децата“ на мръсния бизнес с животни, те дават възможност на котки и кучета, които никога не са имали място, което да чувстват свой дом, да се срещнат с потенциални осиновители в удобна и приветлива среда в самия център на града.

Ако пък си имаш вече приятелче вкъщи, купувайки му храна от магазина, даряваш част от парите за приюта автоматично. Ако пък си нямаш, но и знаеш, че все още не си готов да отделяш нужното време за отглеждането на едно подрастващо пале, все пак можеш да играеш с малките ваксинирани, обезпаразитени и изкъпани пухльовци всеки уикенд. Те ще те чакат в магазините на PETS&U на бул. "Черни връх" 25А, точно до хотел "Хемус", или пък на ул. "Неофит Рилски" 35, до бул. "Витоша". Пък кой знае, може и да е любов от пръв поглед и да не можеш да си тръгнеш след това!


Ето и как се случват нещата
Кученцата очакват кандидат-осиновителите си в Pets&U в съботния ден. С тях е и представител на приюта, който провежда интервюта с желаещите да осиновят, попълвайки бланки, много подобни на договорите, които се използват в приюта. В края на деня или на другата сутрин одобрените кандидати получават обаждане от техен представител, за да дойдат да осиновят своето ново приятелче и да подпишат договор.

Процедурата не е хоп-троп и хайде в торбата, защото по този начин възможността това кутре да се окаже на улицата се умножава стократно.

Затова има и трета задължителна среща между представител на приюта и осиновителите, за да се подсигурят че всичко е наред и за двете страни.

При котенцата нещата стават още по-лесно – ако хората от приюта решат, че си достатъчно отговорен след интервюто и с котенцето се харесате, нищо не ти пречи да си го прибереш още на същия ден.

Ако все още не си убеден, че това е най-добрият вариант, ще разбулим няколко мита по темата и ще ти дадем няколко причини, които да те накарат да се замислиш.

СПАСЯВАШ ЖИВОТ
Това е абсолютната истина. Кученцето, което стои пред теб, познава единствено стените на клетката, в която живее, и евентуално двора, в който я го разхождат мили доброволци през уикендите, я не, особено когато времето е лошо. Живот, изпълнен с несигурност, шум и страх и никой, на чието коляно да можеш да положиш муцунка, когато се чувстваш сам и отритнат.  Много хора забравят, че това да си тръгнат означава да обрекат това животно на още от същото.

КУЧЕТАТА ОТ ПРИЮТ СА НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
Няма да имаш по-хубав опит с животно от този, който ще имаш с такова, което знае какво е да нямаш храна, да нямаш топло легълце и някой, който да те обгрижва и обича всеки ден. Тези животни остават благодарни завинаги и ти винаги ще го виждаш в очите им. Онзи поглед, който ти казва: „Благодаря ти, че те има. Всеки ден.“

„ИСКАМ ПОРОДИСТО КУЧЕ, ТЕ СА ПО-УМНИ“
Доказано няма никаква връзка между характера и интелигентността на едно куче на база това, дали е породисто или не. Надяваме се все пак да не си от хората, които държат всичко да им е „марково“. Но дори и ти можеш да се изненадаш колко голям процент от изоставените кучета са всъщност прекрасни представители на породата си, които обаче са „негодни“ за продаване заради пето палче на лапата или неправилно израснали зъбки например. Кучетата в приют не са „счупени“ и не са животни, на които нещо не им е наред. Просто не са имали късмет да случат на хора със сърца.

КУЧЕТАТА ОТ ПРИЮТ СА ПО-ЗДРАВИ
Не са имали избор, честно казано. На улицата или си най-силният, или те няма. Ако пък са смесена порода, много от генетичните проблеми на чистопородните въобще не присъстват или не се изявяват при тях, което прави посещенията при ветеринар за нещо сериозно почти несъществуващи.

„ИСКАМ МАЛКО КУЧЕНЦЕ, ДА СИ ИЗРАСНЕ С МЕН“
Повечето кучета, които ще видиш на осиновителския уикенд в магазина, наистина са мъници. Но понякога не е зле да си спомняме, че другите също имат нужда от помощ, дори понякога по-голяма. Какво ли е цял живот да си нямал късмет и всеки да те е подминавал и тръгвал с някой по-пухкав, по-жизнен и по-весел младок, който няма проблеми със зрението и слуха? И така дните ти между четири стени от месеци бавно да се превръщат в години и накрая – целият ти живот. Докато някой не реши, че поне старините ти могат да са изпълнени с любов на топло и меко, вкъщи на леглото. Този човек може да си ти.

БЕЗПЛАТНО
Но това дори не бива да се споменава като причина. Кой купува приятелите си?

Виж и как можеш да разходиш куче от приюта всеки уикенд.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *