ЛЮБИМИТЕ НИ ПЛАТФОРМИ ЗА ОБЛАЧНИ УСЛУГИ

В разгара на дискусията сигурни ли са файловете ни онлайн представяме най-добрите облачни платформи

0 коментара Сподели:

Докато все още изтичат голи снимки на холивудски актриси и мацки, които са известни с това, че са известни, се замислихме къде всъщност са най-защитени файловете ни. Допитахме се до технологичния ни редактор Йордан Ангелов и той ни предложи няколко от водещите платформи. Всяка една от тях е достъпна както от смартфони, така и за настолен компютър. А ако се чудиш, защо се казват "облачни" – защото информацията ти се съхранява на отдалечен сървър, който е точно като облак. Знаеш и виждаш, че съществува, но по никакъв начин не ти тежи или пречи в смартфона. Всяка една от услугите е достъпна както от мобилно устройство, така и през браузъра.

 

DROPBOX

Най-популярната и удобна облачна услуга несъмнено е Dropbox. Тя предоставя голямо безплатно пространство, което може да се събере с бонуси или промоции. Стартираш с 2 GB при регистрация. При регистриране на избрани Samsung Galaxy устройства, получаваш още 50 GB за 24 месеца. За всеки регистриран твой приятел с преференция (нали сега е модерно) и ако управляваш мейла си през техния клиент, може да натрупаш още до 17. Освен за Android и iOS, услугата е достъпна на dropbox.com или си сваляш програма, с която всички файлове са достъпни в облачна папка на компютъра ти без да минаваш през браузъра.

Свали за РС. Свали за Android. Свали за iOS.

 

DRIVE

Услугата на Google, която дълго време носеше името Docs, получи смяна на визията и функционалността си преди малко повече от година. Сега е с простичкото Drive и също като Dropbox може да бъде открита на всякакви устройства. Регистрираш се с gmail акаунт (с който работиш още в YouTube, Picasa, Google+, Google Play, Google Maps и т.н.) и получаваш 15 GB за добър ден. Всички прикачени файлове в гугълската поща и снимките с по-голяма резолюция от Google+ Photos се съхраняват автоматично. Изображенията, по-малки от 2048х2048 пиксела обаче се съхраняват без да се отчита памет. През браузър услугата е достъпна на drive.google.com, а за мобилни устройства Google я разцепиха на три – Docs, Sheets и Slides. Тези приложения работят с различните типове файлове за по-лека и удобна работа.

Свали за Android. Свали за iOS.

 

ONEDRIVE

Microsoft също не остават по-назад. Преди носеше името SkyDrive, но с идването на Windows 8 и Windows Phone 8 услугата бе освежена. Сега OneDrive идва вградена с всеки Windows телефон и автоматично носи 7 GB на всеки потребител. Ако закупиш Office 365 пакет, получаваш още 20 GB или до 100 бонус, ако се възползваш от семейните промоции на технологичния гигант. Но дори и да не си платиш за пакета, редактирането на файлове в платформата се извършва с инструментите на Office 365. Не става по-лесно и удобно от това.

Свали за Android. Свали за iOS. Свали за Windows Phone.

 

COPY

Тук намери място и една не толкова популярна платформа. Copy обаче заслужава внимание с безплатните 15 GB при регистрация. Има и услуга, наречена FAIR Storage – споделят се 20 GB между 4 човека макс, и се таксува само по 5 GB на човек. Дори и другите да спрат да използват това споделено пространство, тя не се анулира, а остава достъпна за този, който продължи да си плаща и да си съхранява файловете. Ниските цени за бизнес пакетите също са впечатляващи. Зад всичко това стои компанията Barracuda, която се специализира в онлайн-решения за сигурност и неприкосновеност на информацията, които могат да си позволяат да продават защитени гигабайти на ниски цени.

Свали за Android. Свали за iOS. Свали за Windows Phone.

 

Тъй като е почивен ден и ден за размисъл, виж няколко сайта, в които да убиеш съботната скука.

И ако ти доскучеят и те, разгледай тези.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *