Любовта е нахална

"Любовта е нахална, бута се"

0 коментара Сподели:
Любовта е нахална

Така казваше един писател. „Любовта е нахална, бута се“. Ами, бута се, на нея това ѝ е работата – да не те остави да я прередиш. Нищо чудно да ви се изтърси в събота, маскирана със здравите ръце на някакъв господин. И докато се усетите, вече ще обикаляте будна по коридори, ще пушите до леко открехнатия прозорец в стаята, ще се усмихвате и ще си усуквате червата на възел. Тази любов ще промени навиците и киселинността в телата ви. Ако имате повече късмет, дори ръцете ви ще спрат да треперят. По цял ден ще се търкаляте в чаршафите, без да ви хрумва да спите. Без да ви хрумва да ядете.

Ще се издигнете над тези глупави биологични нужди, защото сте заели позицията на безсмъртни.

Няма да ви е неудобно от преувеличените думи, които си казвате, от това, как телата ви се огъват под звуците на пружинено легло. В тъмното петно на стаята ще се напластяват само аромати и имитации на бъдещето.

Целият свят ще съществува само в тиквените ви глави.

Някоя сутрин дори ще успеете да станете от леглото, да си обуете гащите, да излезете на балкона и дори няма да ви хрумне да скочите оттам. Влюбването танцува по верандата, а вие, разплути под райското дърво, се радвате на френската си любов.

Не че господинът няма да си тръгне. Даже не е нужно да излиза от стаята, просто ще си тръгне. Начините да си отидеш, за разлика от начините да останеш, са безбройни. А за вас остава постлюбовната соматика – сънливост, съчетана с безсъние. И ето той затваря очи, а миглите му потрепват в корема ви в нетърпим, недоизказан гърч. Дефектът на пеперудата. Пеперудата, която един ден ще изплюете в мивката като тлъста храчка. И след време всичко ще си дойде на мястото. Любов, след която няма да има и една размазана следа. Нищо.

След време едва ще си спомняте този господин, който се е изтърсил в живота ви в някаква събота.

Но ако внимателно се вгледате в огледалото, ще видите няколко ситни бръчки около устните си и няколко ситни бръчки около очите… И ще се престорите, че не са ви от него.

Нещата от живота са твърде сложни понякога.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *