НИКОЛАЙ ВЪЖАРОВ И THE SPIRIT OF WARHOL

Познатият градски герой за духа на Уорхол, който пускаме от бутилката тази събота

0 коментара Сподели:

Тази събота ни чака нещо голямо. Голямо за хората, на които ни поомръзна от регулярните уикендни партита, голямо за група родни дизайнери, които ще покажат работите си на нощен терен и голямо за Absolut, които ще представят у нас арт колаборацията си с един от най-емблематичните артисти на всички времена – Анди Уорхол.

Датата е 11 октомври, мястото – подземният паркинг на офис център Полиграфия. Какво ще ни чака там?
В събота във вътрешния двор на Полиграфия ще ви чакат много хора (досега над 1300 човека са заявили присъствие), интересни български дизайнери, разнообразна електронна музика и духът на Warhol.

Новата лимитирана бутилка на Absolut прави връзката между нощния живот и изкуството. В този ред на мисли къде ги виждаш да се пресичат?
За мен лично нощният живот е изкуство може би защото нямам други откроени таланти. Иначе нощният живот и изкуството не са се разделяли от 50-те години на миналия век.

В случая партито е вдъхновено от Warhol и безумно дивия нощен живот, характерен за неговото време.


Какво стои зад името New Electronic Sessions?
New Electronic Sessions е проект, в който си поставяме за цел да изграждаме нови концепции за събития, нещо като event creative – начинание, което според нас е жизненоважно за София. Не сме нито първите, нито единствените, които се опитваме да разнообразим нощния живот в столицата, но е важно да се появяват нови и нови подобни инициативи. Иначе зад името New Electronic Sessions стоим аз и партньорът ми в много други начинания – Стефан Димитров. Партито на 11 октомври е второто, което организираме, и оттук нататък можете да очаквате от нас още интересни събития.

Кои са участниците в нощния базар, на какъв принцип ги подбрахте, как ще се случва той?
Участие ще вземат 45 Street, GOLOKA, Jina Shoevska Accessories, Blok Shop, Stinky, СОФТ, 38, ШОНА, Гроздан Михайлов, Temper Boards, Шевица и др.
Идеята е да участват дизайнери, който са насочени повече към „улична” мода.  За мен беше важно да са свежи български дизайнери, които спокойно биха намерили място в подобни базари във всяка една европейска столица и със сигурност заслужават по-широка публика у нас. Концепцията на събитието е да започне с Night Market – базар, по време на който акцентът ще е върху дизайнерите и по-малко върху музиката и постепенно след 22.30 часа акцентът ще се измести към диджеите (Mелформатор + Vajarov & Paci). Всичко ще се случва на едно и също място – авангардно преобразен подземен гараж, на територията на който всяка една от марките ще може да подреди и аранжира своя „кът” по вкуса си.


Знаеш ли какво е слушал Warhol? Какво си представяш, че му пасва, като гледаш работите му?
Аз го асоциирам с junk disco… Иначе, предполагам, е бил близък с Blondie, Bowie и други посетители на Studio 54.

Да очакваме ли някаква препратка към онзи мръснишки и много вдъхновяващ период, с който го свързваме?
Чак препратка към мръснишки период не знам дали ще има, но партито със сигурност ще е много шеметно, диво и ще се помни дълго време.

Как се развива парти културата у нас според теб?
Оптимист съм. След дълъг и сериозен застой в последните 5 – 6 години в София започнаха да се появяват различни събития, покриващи разнообразни стилове музика и отразяващи желанията на все по-голяма аудитория. Посоката явно е правилна, след като в изминалата една година на мястото на голям централен фолк клуб врати отвори клуб за алтернативна музика.
Младите хора, предполагам, намират малка част от това, което реално търсят, тъй като сравняват случващото се тук с разнообразния нощен живот в други големи градове. Именно заради това правим подобни проекти и бях много приятно изненадан, когато стартирахме, без много-много да си вярваме, и вместо пречки срещнахме ентусиазъм и съмишленици.

Коя е твоята парти дестинация?
Най-весело ми е било в Мадрид – по ирония на съдбата едно от най-забавните места  там беше гей квартал, който е пълен с клубове, в които съвсем не е задължително да си гей, за да се забавляваш.

Но все пак най-добрите диджей партита, на които съм присъствал, са били в Лондон и Берлин.


Кое е най-необичайното място, на което си бил на парти или пък си прекарвал нощта?
Най-необичайното парти, на което се натъкнах, беше в Берлин на Великден. Партито започна  по обед  с нещо като пикник на третия етаж в една фабрика, като фон звучеше типично немско дийп техно и постепенно за два часа прерасна в диво електронно парти с пушек, лазери, блицове и голи до кръста жени.

Защо трябва да дойдем на The Spirit of Warhol?
Защото, честно казано, май на всички ни е омръзнала тривиалната идея за „клубна” събота – имаме нужда от нещо различно.

Повече за партито чете тук, ивентът във Facebook е тук.
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *