OUT OF SPACE С ДВАМА РЕЗЕРВНИ КОСМОНАВТИ: БОБИ И РОСЕН

И да запомниш - 24 октомври в Sofia Live Club...

0 коментара Сподели:

Михаил Михайлов

В топлите следобеди на октомври си нямаме друга работа, освен да събираме кестени и да се виждаме с хора – от приятни по-приятни. Ето защо спазваме традицията и се срещаме с Росен Ватев – барабанист на култовите Bobo & The Gang, и с Боби, който добре познавате като част от музикалните ни любимци SOUTHWICK.

Момчетата дойдоха, за да ни разкажат за новия си проект „Резервни космонавти”, който ще се случи на 24 октомври в Sofia Live Club и ще ни скрие шапката с много качествена авторска музика и, разбира се, с уникални нотни хватки. В него ще вземат участие както SOUTHWICK, под чиято стриктна селекция се случва цялото космическо пътуване, така и Bobo & The Gang, Деси Андонова и Jahmmi Youth, които ще ни причинят минимум лунна походка с нечовешки соул, фънк, хип хоп и многоооо джаз.

В края на циганското лято и малко преди да сложим скафандрите и да кажем: Хюстън, имаме проблем, чуйте какво ни казаха момчетата с усмивките за това, що е то качествен звук и къде да си го намерим. Излитаме!

Здравейте, момчета! Кажете сега на целокупния български народ какво правихте цяло лято?
Росен:
Еййййййййй, ти от най-хубавото почна. (хахахахах)
Боби: Мисля, че уцели!
Росен: Повисяхме на морето с Бобката на моята каравана, абе – музикантски неволи! (хахахахах)
Боби: Всъщност свирихме на няколко фестивала, бяхме в Шумен, след това във Варна и такива неща. Ние със SOUTHWICK свирихме във Велико Търново на Jazz феста и на БРАЗОБРАЗИЕ. И като цяло много хубаво си попътувахме.

Тук следва леко лирическо отклонение, в което молим Росен Ватев, барабанистът на Bobo & The Gang, да каже малко повече за себе си, но не постигаме особен ефект освен пояснението, че не е фермер и не търси жена, а по-скоро иска да развърже една-две. И все пак благоволява да сподели:
Росен: Аз съм Росен Ватев, инструмент: барабани, свиря на сто места и в Bobo & The Gang и всъщност с момчетата от SOUTHWICK се засякохме в Шумен, където, така да се каже, се роди идеята за „Резервните космонавти”.
Боби: Да, отидохме, поговорихме си и установихме, че все по-малко артисти се занимават реално с групи.

Все повече се изявяват като солови играчи, все повече се копае към индивидуалното, към сингъла и все още са малко бандите в България, които правят фънк, реге, джаз и подобен стил неща. Именно заради това решихме да направим серията от концерти „Резервни космонавти”.

Идеята е, че тези лайфове ще се случват през месец и всеки път ще има различни диджеи и групи, които ще се представят. Проектът е по идея на SOUTHWICK и ние селектираме групите, като искаме да покажем именно тези артисти, които правят по-различни и качествени неща и не на последно място – изцяло авторски.
Росен: Също така ще се сменят клубовете, няма да е на едно и също място, което е доста интересно.

Звучи много приятно, обаче една мисъл ни мъчи ден и нощ: защо резервни космонавти?! На кого му дойде тази гениална идея?
Боби: Идеята дойде, защото аз си представям нашата музика малко като космическа. Дали от хармониите или каквото искаш, но тъй като не сме истински космонавти, поне да сме резервни. (хахаха)


Ахам, сега вече схванахме! Добре, а какво според вас ще изкефи най-много хората на 24-ти, когато е първият лайв?
Росен:
Еми според мен всичко ще ги изкефи. Най-вече селекцията на банди, артисти и т.н. И, разбира се, многото авторска музика, която правим.
Боби: Ще има и представяне на новия сингъл на SOUTHWICK. Ще има свирене на доста нови тракове, което ще е готиното в случая.

И нас това ни вълнува, кажете сега за новите проекти: кой, какво, защо?
Боби: Ние готвим ново парче със SOUTHWICK. То е вокално и е доста по-различно от парчетата в предния ни албум, затова си мислим, че от всичките ни нови неща то е най-подходящо за сингъл. Засега няма изгледи за клип, първо ще пуснем само парчето да се върти, така че очаквайте скоро… За новия албум… може би след Нова година, но не искам да казвам още нищо конкретно.
Росен: С Bobo & The Gang правим един нов вариант на песента ни „Пороци”, в който ще включим Бобката и Денис да свирят. Бобката има соло даже, то ще е регенце и ще е много приятно.
Боби: Да, и ние имаме огромно желание Бобо да запише в едно наше ново парче и на 24-ти ще направим доста колаборации на живо на сцената, така че ще бъде интересно.

Като си говорим за толкова рапЕри, я кажете какво мислите за тези One shot-ове, които излизат напоследък. Ето сега и NDOE пусна нов убийствен трак. Какво мислите?
Росен: Има и добри! (Следва вселенски бурен смях, в който дружно обобщаваме, че това е единственото, което може да се каже по темата, тоест „има и добри”…!)
Боби: Всъщност е доста яко, защото излизат нонстоп нови парчета и може да се държиш в час какво се случва, а и така се популяризира една готина култура, което си е cool.

Какво ви липсва обаче в бг музикалната сцена в последно време?
Боби: На мен ми липсва повече искреност и истинност. Не чувам много искрена музика напоследък, защото на мен „как се мяташ и как се бараш” не ми е истинско, поне ние не си говорим така.

Значи няма да кажете на тея хора как сА прай?
Росен: Еми да дойдат на 24-ти и ще видят как са праЙ! (хахахахах)

Това ли е финалната зарибявка?
Росен: Финалната зарибявка е: Елате да чуете две банди, които не се събират често на една сцена, но съм сигурен, че този път ще е страшен взрив, така че заповядайте на 24-ти в Sofia Live Club да послушате качествена музика!

На изпроводяк момчетата ни дават два трака, които според тях най-добре описват любимата ни София, а вие може да разберете повече за събитието или как се танцува в безтегловност ето тук, а как точно звучи градът ни, ето тук:
Боби: MP3
Росен: Bobo & The Gang – В Мен

Можеш и да си припомниш интервюто, което Тео Чепилов спретна с Bobo & The Gang преди няколко месеца.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *