Bobo & The Gang: „Малко артисти у нас имат дързостта да правят толкова откровена музика“

Хващаме Bobo & The Gang за кратък блиц, за да ни разкажат какво ни очаква на 29-ти март, когато ще чуем промото на новия им албум

0 коментара Сподели:
Bobo & The Gang

снимки: Musicology/Bobo & The Gang

Както знаеш, Bobo & The Gang е първият по рода си Hip-Hop проект с live банда в България

и през годините момчетата са ни радвали с много и качествена музика. Като започнем от супер вокалите до зверските инструментали и стигнем до докосващите текстове и уникалния вайб, който носят на сцената, когато имат изпълнение на живо.

Няма да крием, че са ни любимци, затова с радост ти съобщаваме, че на 29 март в Sofia Live Club ни очаква промо на премиерния за групата втори албум!

Събитие достатъчно само по себе си, за да се размажем от вселенски кеф и естествено да поканим Бобо, Ангел Дюлгеров и Росен Ватев за един блиц, за да ни разкажат какво им се случва в момента.

На теб казваме да четеш с интерес и те съветваме – не ги пропускай на 29 март, обещават да бъде гранде!

В какво настроение ви заварваме, момчета?

Бобо: Чудесно, пролетно!

Ангел Дюлгеров: Творческо. В студиото съм, работя по нова музика.

Росен Ватев: В творческо настроение.

Как премина 2023 г. за групата? Отчитате ли я като успешна?

Бобо: Може би най-успешната досега, въпреки че ни нямаше доста дълго време.

Ангел Дюлгеров: 2023 година мина супер успешно. Завършихме песните от новия албум и пуснахме един видеосингъл от тях – „Опитали поне“. Посвирихме и по доста фестивали и любими наши места.

Росен Ватев: Премина с доста концерти, фестивали и изяви за бандата като A To Jazz, Karavan Party и много морски сцени. Отчитам я като успешна, разбира се, защото се събрахме отново заедно след дълга пауза и правим музиката, която ни харесва.

И сега преминаваме на голямата новина – предстои ви промо на нов албум на 29.03. в SOFIA LIVE. Кажете ни какво ще видим и чуем?

Бобо: Нашето си нещо. Всеки от нас има по няколко проекта, участва в различни формации, групи и като отделни музиканти и артисти всеки от нас е натрупал гигантски опит и когато се съберем всички на сцената, се получава нещо много автентично и силно като усещане.

Това е, което връща слушателите ни при нас вече над 10 години. Просто си е нашето звучене и нашият си проект.

Ангел Дюлгеров: Предстои нещо голямо за нас, което подготвяме от доста време. Да представиш нов албум е много вдъхновяващо. Надяваме се да предадем това усещане и на хората пред сцената.

Росен Ватев: Албумът се казва “Промисъл” и на промото ще изсвирим по-голямата част от албума, както и стари неща, защото ги обичаме, наши са и хората, които се кефят на бандата идват да ни чуят, много избухват на тях. Ще имаме едно по-нестандартно шоу откъм осветление, което ще бъде подкрепено от мултимедийния екран в клуба. Нашият осветител Николай Войнов е подготвил нещо специално.

Ако трябваше да опишете албума с по една дума, как да го наречем?

Бобо: Бунт! 

Ангел Дюлгеров: Мисля, че заглавието му прави точно това. „Промисъл“.

Росен Ватев: Така, както се казва – „Промисъл“.

Какво е основното послание в него?

Бобо: Няма основно послание, всеки може да получи различно усещане в зависимост от настроението или душевното си състояние в момента. Този албум е по-скоро дневник, нещо, в което записваш най-съкровените си мисли, тревоги, блянове дори! Не сме търсили специфично послание, адресирано към слушателя, а да го въведем в нашият свят, където може да намери и неща от самия него. 

Ангел Дюлгеров: Музика и истина. 

Росен Ватев: Посланията в албума не са едно или две. Жанровете, които смесваме, също са повече от един или два. Има и жанрово, и смислово разнообразие.

Така се случва, когато на едно място събереш 7 талантливи музиканти, които творят в различни стилове и правят това, което обичат и харесват.

Има ли си всеки от вас любимо парче вътре или такова, което задължително ни съветвате да не пропускаме?

Бобо: „Триглавата“ е моята любима песен. В нея съм вложил скрито послание, което може да се чете по хиляди начини – като обяснение в любов, като тежка раздяла, като изповед, като признание, като самобичуване и каквото се сетиш. Но истината е, че не е нищо такова по смисъл и всичко това по същество! 

Ангел Дюлгеров: Има доста различни парчета, но на мен всички са ми любими. На всички трябва да се обърне внимание. Не са еднодневки.

Росен Ватев: Аз съм 100% сигурен, че всеки от нас има любимо парче, но аз най-сърдечно ви съветвам да не пропускате нито една песен от албума, защото посланията са много силни, музиката е изключителна и смятам, че не много артисти у нас имат смелостта и дързостта да правят толкова откровена музика и като звук, и лирически.

Как се промени Bobo & The Gang през годините – нови членове на бандата, завиване в по-различен стил? Как се усещате сега?

Бобо: С този албум направихме много рязък завой в звученето, без да губим автентичност. Нещата от забавни и лековати придобиха тежест и по-дълбок смисъл. Не че и в миналия нямаше такива песни. Бих казал, че се получи доста сериозен, но лесен за слушане албум, наситен с много съдържание.

Ангел Дюлгеров: Ако има промяна, тя става по естествен начин. Когато назрява промяна и дойде точката на кипене, не можеш да я спреш.

Росен Ватев: Bobo&The Gang през годините се промени, както се променя всеки човек и всеки един от нас, членовете на бандата. Станахме по-осъзнати, малко по-улегнали и по-лесно се прицелваме във важните неща, които искаме да изсвирим и кaжем. Нови членове на бандата няма, великолепната седморка е в същия състав. Завой към по-различен стил също няма, защото ние винаги сме съчетавали много широка палитра от стилове. Не признаваме граници и именно затова сме направили бандата – да се изразяваме абсолютно свободно. Усещаме се все по-добре.

Оттук накъде?

Бобо: Аз лично нямам идея. Беше важно да го докараме дотук и успяхме. Другото ще си се нареди.

Ангел Дюлгеров: Нова музика

Росен Ватев: Ако оттук накъде е въпрос, който предполага, че „тук“ е промоцията на албума, след това ни чака лято, което вярвам, че ще бъде много успешно за бандата. Отново ще посвирим по морето и на различни фестивални сцени.

Къде може да чуем албума и вас на живо в близките месеци?

Бобо: 29 март – Sofia live club, а после в бар Download – Пловдив. 

Ангел Дюлгеров: Веднага след промото в София ще забием в Пловдив – клуб Download. Лятото сме във Варна, Бургас и по фестивални сцени.

Росен Ватев: Със сигурност ще можете да ни чуете и в Пловдив, защото ще направим представяне на албума и там, все още доуточняваме датата.

Скоро ще обявим всички концерти в социалните мрежи.

С какви индивидуални проекти се е забъркал всеки от вас в момента?

Бобо: Аз скоро издадох втория си самостоятелен албум, който е с афро-фюжън звучене. Даже е на винил и продуциран от „Грами“-номиниран нигерийски продуцент. Продължавам да пиша текстове и музика за знайни и незнайни артисти. Вече 4-ти сезон играя в „Празникът“ в „Малък градски театър“ под режисурата на Явор Гърдев. Очаква се скоро да започна работа по саундтрака на нов български филм.

Ангел Дюлгеров: Аз лично работя по втори самостоятелен албум, който е готов и скоро излиза. С издаването на тези два албума освобождавам доста място на „харда“ и нямам търпение за нова музика.

Росен Ватев: Отговорът на този въпрос ще отнеме много време и думи, защото до голяма степен ние сме session музиканти, това е работата ни и свирим в изключително много проекти. За отделно интервю си е.

Предстои пролетта – дайте ни по един любим трак, с който да я посрещнем?

Бобо: Tyrone Davis – In the mood.

Ангел Дюлгеров: Bobo & The Gang – „Промисъл“.

Росен Ватев: Предлагам ви да отидете в парка, в един от слънчевите пролетни дни и да си пуснете “Пороци”. Мисля, че ще се почувствате доста добре.

Какво да има кажем на тези хора?

Бобо: Да не се предават пред нищо! 

Ангел Дюлгеров: Слушайте музика и търсете изкуството около вас. То спасява.

Росен Ватев: Заповядайте на 29 март в Sofia Live Club, за да чуете нашия нов албум на живо и да вдигнете чаши заедно с нас в тази вечер, когато ще отпразнуваме едно от най-важните неща за нас, откакто бандата съществува. Билети те очакват тук.

За още от същото – виж Премиерата на втория албум на Bobo And The Gang дебне зад ъгъла

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *