Bobo & The Gang – „Завръщаме се с мръсен, фамозен, блус!“

Предстои ни промо към „Опитали поне“ – първия сингъл от предстоящия втори албум на Bobo & The Gang, а ние ти разказваме повече

0 коментара Сподели:

снимки: Bobo & The Gang

Владислав Мичев на тромбон, Димитър Льолев на саксофон, Ангел Дюлгеров на китара, Ивайло Стайков клавири, Стойко Милев бас, Борислав Димитров – Бобо вокалис и Росен Ватев на барабани – това е пълният състав на любимите ни

Bobo & The Gang, които ни изненадват с грандиозно завръщане, което чакахме отдавна.

Както казват момчетата – „помълчахме известно време“, за да избухнат с промо на първото им официално видео към „Опитали поне“ – първият сингъл от предстоящия втори албум на Bobo & The Gang. Мястото, на което ще се случи промото, е Club DaVinci, датата е 20.04. – четвъртък, а вратите отварят точно в 20:00 ч. Повече за ивента може да видиш тук, но преди това чуй какво ни разказаха Бобо и Росен за музиката, стила и важните неща, които им предстоят.

Здравейте! Преди да ни разкажете за предстоящото събитие и промото, нека припомним на всички как се роди Bobo & The Gang?

Бобо: Bobo & The Gang се роди като естественото продължение на един проект, наречен Free Style, който е от най-старите funk бендове от Пловдив, към който се присъединих някъде 2015–2016 г. Това беше за мен най-голяма школа за живо изпълнение в група. Въобще там научих много за музиката. Години след това, един издаден албум и още стотина концерта (поне в моите представи) реших, че е време за нов бенд, в който да представим изцяло наше творчество и нещо с по-ърбан и стрийт звучене, което да запълни едно липсващо звено в една специфична музикална ниша.

Така с Росен се запалихме по идеята да го направим заедно с голяма част от Free Style, за да създадем един изцяло нов проект.

Ядрото на групата е още в оригиналния си състав, даже е пораснал с още членове. Присъединиха се Митко Льолев и Влади Мичев, които направиха нещата още по-цветни с брас.

Росен: Bobo & The Gang се роди преди около 10 години от любов към музиката. Събра ни желанието да направим първата по рода си хип-хоп банда с инструменталисти в състава. Разбира се, приятелството и отношението към музиката като цяло, защото ние правим музика, която е основана на микс от стилове, трудно ще се ограничим само в един жанр. Имаше промени през годините, варираме между 6 и 10 човека, които излизат на сцената, имаме брас секция, а понякога каним и DJ за някои от участията. Към момента в групата са 7 човека, а за предстоящите концерти ще работим с озвучител, който ще пътува с нас, за да сме сигурни, че всичко ще звучи точно както си го представяме и както искаме да го чуят хората.

Ако можехме да определим стила на групата с три думи – кои щяха да са те?

Бобо: Мръсен, фамозен блус.

Росен: BOBO AND THE GANG!

Имате ли любимо парче или проект от нещата ви дотук?

Бобо: Всички неща от новия албум.

Росен: Много е трудно да изберем едно единствено парче, но това, което мога да кажа, е, че предстоящият ни албум звучи много близо до музиката, която всеки от нас би искал да прави в най-чистия ѝ вариант – без скрупули, без излишна претенция, откровена и неподправена.

Разкажете ни сега какво ви предстои на 20 април?

Бобо: Предстои ни да се родим отново, тъй като всеки концерт на групата ни е като една предизвестена и красива смърт, след което възкръсваме, оставяйки сърцата си на сцената (смее се).

Росен: Интересен факт е, че официалното видео на „Опитали поне“ е първото такова за бандатата. Ние сме на сцена повече от 10 години, но до момента не сме вадили видеоклип. Благодарение на Жоро Манов и целия екип, който събра, на 20 април не само ще чуем нова музика, но ще покажем и нова визуална продукция. Освен новия сингъл на концерта този четвъртък ще представим на публиката и голяма част от песните в предстоящия ни втори студиен албум. Не сме правили участие на живо от много време, а това в София ще е първото от поредица такива, които ни предстоят – на 28 април продължаваме в любимия Пловдив, на 10 юни ще запишем миниконцерт с новите неща за, след това ще минем през лятната сцена на „Строежа“ на 24 юни. През юли ще бъдем на морето – на 21 юли ще бъдем част от известното „Караван парти“ в Арапя, след което на 22 юли отиваме в Барабар, Бургас.

Какво е музиката?

Бобо: За мен лично е, както се пее в една песен, „Любов и тревога“.

Росен: Музиката е едно от чудесата, с които Вселената ни е дарила.

Какво предстои?

Бобо: Предстои най-хубавото събитие за мен – издаването на така чакания последен албум на BNTG, с което да завършим един цял цикъл от житейския и професионалния ни път. След това – каквото дойде.

Росен: За Bobo & The Gang предстои лятно турне, както вече споменах, и на есен ще издадем втория ни студиен албум.

А какво да кажем на тези хора?

Бобо: Да подкрепят тези, които ги забавляват!

Росен: На хората бих казал следното – търсете качествените български артисти, независимо в коя сфера на културата. Те съществуват и имат нужда от вашата подкрепа, за да продължават да творят и да поддържат творческата среда у нас.

За още от същото – виж Мартен Роберто – когато музиката е мисия!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *