Приятелите, които всички имаме

Във всяка голяма компания от приятели има по един тип, който наистина изпъква от останалите. Ето кои избрахме ние.

0 коментара Сподели:

Всички познаваме онова момиче, което веднъж беше на диета и спря сладкото за 1 седмица. Преди 3 години. И още продължава да говори за това. И още няколко типа приятели, които имаме всички.

МУЗИКАЛНИЯТ
И нямаме предвид музикант, който свири на инструмент или пее. А онзи, който слуша Тейлър Суифт и се гордее с това. Братле, слушай каквото искаш, но не ни натяквай странния си музикален избор. Има нов албум, окей. Изтеглила е музиката си от Spotify, това го видяхме в новините. Но моля те, не се дръж, сякаш си част от фенклуба ѝ.

АЛКОХОЛИКЪТ
Този, който “пийва 1-2” всеки ден от седмицата. Дали ще е вино, уиски или джин, няма значение, нито го интересува дали е навън или у дома. Отива някъде на парти и първия поглед е към бутилките. Постоянно се шегува, че се превръща в алкохолик, тъжно опитвайки се да маскира факта, че наистина се превръща в такъв.

РАЗКАЗВАЧЪТ
Винаги има един Шарл Перо сред нас. Ще започне една история как е бил в приключение на пътя, след това как се е случила изключително драматична случка без прецедент по света пред очите му и за капак ПОЧТИ е щял да загине в битов инцидент, докато е идвал. А всъщност таксиметровия шофьор е минал на жълто, дама не е почистила след кучето си, а по пътя към вас някой му е показал среден пръст. Хиперболизирането е интересно до един момент. След това омръзва.

ДОМОШАРЪТ
Обича приятелите си, те също го обичат. Но когато трябва да излизате всички заедно, той избягва шумните места. Колкото и да го каниш, той ще намери сто причини да не дойде. Но всъщност просто иска да стои вкъщи и да гледа телевизия и да играе на плейстейшъна.

ПОЛИТИКЪТ
В България имало 7 милиона политици и 7 милиона футболни треньори. И това нямаше да е тъпо клише, ако не беше до болка вярно. Винаги имаме някой в компанията, който разбира от политика и влиза в ожесточен спор с всеки, който е срещу неговото мнение. Нищо, че дори не гласува. “Важно е да си с мнение”.

БЕЗКОНТРОЛНИЯТ ПИЯНИЦА
Този се различава от алкохолика. Пияницата обича да пие само когато е в компания. Но пък наистина прекалява. Много често се случва да го вадиш от пиянски караници и след това да го прибираш с такси и да се извиняваш на шофьора няколко пъти. И на следващия ден трябва да го спасяваш, когато не прилича на нищо на работа, защото все пак трябва да се спазват някакви социални норми.

БУНТАРЪТ
И като казахме социални норми – винаги ще се намери някой, който да оспори поведението на публично място. Ще пресече по средата на булеварда когато има коли и дори ще покаже среден пръст на шофьора (който пък си е в правото на движение). Прескача огради, не спазва знаци (нали не преча на никой) и не смята, че полицаите са хора, които трябва да уважаваш. Нищо чудно рингтона му да е Rage Against The Machine.

ПЕДАНТЪТ
А бунтарът винаги има своя вечен противник, който не оставя разхвърляно, подрежда бутилките по височина и не влиза в спорове. “Защото не можеш да убедиш някой в идеи, които са срещу неговата природа.” Или защото е твърде педантичен към реда, който царува във вашата компания.

СТРАННИЯТ
Това е всеки от нас. Имаме си различия, но точно те ни сближават. Имаме малко дразнещ характер понякога, но моментите, когато изясняваме какво ни дразни, ни сближава. И точно това прави всяка една компания уникална и невероятно готина. Поне според теб. А какво мислят другите хора, няма значение. Защото ти и твоите приятели сте винаги заедно.

Виж и кое е най-доброто място за живеене у нас, с приятели или без.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *