5 сериала, които да не пропускаме през март

Букет от сериали с главни героини жени за „женския“ месец

0 коментара Сподели:

Март е генералната репетиция за пролетта и като всяка генерална репетиция, често преминава доста разочароващо, но не и когато става въпрос за сериалите, които сме подготвили. Съвсем без да е търсен ефект, за март месец, наричан незнайно защо „женски”, сме ви подбрали пет поредици с невероятно силно женско присъствие. Вижте новите ни тв предложения, с които да изпратим зимата с усмивка.

Руска кукла – Russian Doll

Странни и нелепо скучни разговори за времето, разлято червено вино на килима, неприятни гости… всички сме били на партита, от които просто искаме да си тръгнем. Дори да сме си вкъщи. Но тук не става въпрос точно за това. „Руска кукла“ е един изключително женски сериал (затова ви го предлагаме за „женския месец“), който е създаден от три дами – Natasha Lyonne, Amy Poehler и Leslye Headland, със сценаристи и режисьори – също дами. Поредицата разказва странната история на рускинята Надя, която е в центъра на парти, от което наистина, ама наистина не можеш да избягаш.

Надя умира няколко пъти само за да се събуди до мивка в тоалетна, без рани по тялото си.

Отново и отново. Но има и обрат – Надя се среща с някого, който може би преживява същото. Премиерата му е в „Нетфликс“.

Лорена – Lorena

Добре. Ще си признаем. Предлагаме ви още нещо „по-женско“. Просто не можем да се отървем от усещането за този месец и второто ни предложение е за една изключително интересна документална поредица. „Лорена“  показва няколко човешки трагедии, разказани чрез интригуващото съдебно дело срещу Лорена Бобит, която през 1993 година стана световноизвестна, след като буквално отряза пениса на своя мъж, докато той блажено си спинкал в леглото. Изгубена в таблоидно грозни подробности и смешки във вечерни предавания, трагедията на Лорена така и не получава заслуженото реално внимание.

Някъде измежду жълтите редове се пропиля възможната дискусия за насилието у дома и срещу жените.

Сериите ще покажат истинската история зад тази странна случка и ще се опитаме да разберем защо една жена би постъпила по този жесток начин.

Безопасно пристанище – Safe Harbour

Това е австралийски трилър. Рядко разглеждаме австралийски сериали, но когато го правим, гледаме да са наистина вълнуващи. Тук главните роли са поверени на няколко мъже. Трилърът започва с шестима приятели, които се отправят на пътешествие към Индонезия – мечта, която най-сетне ще могат да изпълнят.

Докато безгрижно плават към своята дестинация, се натъкват на малка рибарска лодка, пълна с бежанци.

Само на ден разстояние от тяхната крайна точка. И вместо да алармират индонезийските власти, приятелите решават да помогнат на групата. Но това решение води до редица зловещи последствия, които ще променят живота им завинаги.

Miracle Workers

Базирано на книгата на Саймън Рич  What in God’s Name, действието на забавната поредица се развива в офиса на „Рай“ ООД. В ролята на Господ виждаме неотразимия Стив Бушеми, който,

отчаян от скуката, която го е завладяла, решава да се пенсионира, да унищожи Земята и да си отвори ресторант.

След като чуват новината, подчинените на Господ ангели, отговорни за изпълнението на човешките молитви, се опитват да убедят шефа си да не взривява планетата. Ангелите се обзалагат с Бог, че ще успеят да направят най-невъзможното за изпълнение чудо: да помогнат на двама души да се влюбят. Поредицата вече може да гледате в онлайн платформата на HBO.

Вдовицата – The Widow

„Вдовицата“ е британска драма с участието на Кейт Бекинсейл. Тя рядко се съгласява да участва в тв продукции, което ни кара да се надяваме, че този сериал ще е истинско попадение.

Бекинсейл влиза в ролята на почернена съпруга…

но дали наистина е вдовица и има ли за кого реално да скърби? В центъра на този сериал, базиран в Африка, е откритието на скърбящата „вдовица“, че съпругът ѝ може би не е мъртъв. Изчезването на мъжа ѝ принуждава главната героиня да замине за Конго, където трябва сама да открие истината за това, какво се е случило с половинката ѝ. Дали обаче тази мистерия няма да се окаже твърде голяма и твърде опасна за нейните възможности?

За какво разказва новият български филм "Жар птица", вдъхновен от славянската митология 

"Денят на бащата" – едно семейство, в което всеки е сам за себе си

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *