„Кристал“ и новата асоциация с емблематичната локация

Най-новият моден бранд от столицата

0 коментара Сподели:

Ако живееш в София, живял си или изобщо – стъпвал си все някога по жълтите или разбитите павета на столицата, то наименованието „Кристал“ със сигурност не те оставя безразличен. Дали с бара, дали с най-известния ров-изкоп в страната, дали с паметника на Стефан Стамболов, дали с бири на пейка, дали с кучето на Денди, има поне едно нещо, с което да свържеш това емблематично име. И, ако до днес по-скоро го асоциирахме именно с едно от гореизброените (по-често с бара или бирите), отсега-нататък името „Кристал“ ще бъде нарицателно и на най-новия български моден бранд, идващ директно от сърцето на любимата София, нейните криви плочки, жълти трамваи с пощенски кутии и десетките тайни градски места, които да наричаш свои.

"КРИСТАЛ" е експериментална колекция дрехи, която не се съобразява с пазара и желанията на масовия потребител,

затова и няма да се учудим, ако моментално ти стане любима. Стилът е разпознаваем, но определено не се влива в течението, по което повечето „модерни“  линии плават, а напротив – говори ни за безвремието на бунта на градските хора, които никога няма да се оставят да бъдат заблудени от елементарни имитации на качествена работа.

Двама небезизвестни градски персонажи стоят зад създаването на бранда. Мартен Роберто – диджеят на чиито партита със сигурност си танцувал и Никола Владимиров – един от основателите на сноуборд списанието Whiteroom, но също и маркетинг мениджър на Foot court, Contrabanda и Brocode, стоят зад всичко в целия производствен процес – избора на материи, кройки, шев и печат.

И да – дамата, която виждаш на снимките от първата колекция на "КРИСТАЛ", е Лили Иванова –

неоспоримото потвърждение, че всяка дупка между поколенията може да бъде запълнена, но не с никому ненужна словесна баластра, а с качествено вложен талант.

Дори само от кадрите на колекцията веднага проличава личния прочит на двамата създатели – симбиоза между уличен стил и класически градски силуети. Няма да крием, че с удоволствие веднага бихме се намъкнали в някой от осемте монохромни артикула, сред които акценти са овърсайз т-шърт, овърсайз суичър без цип, деним яке и деним панталон.  Ако искаш да разбереш откъде можеш да се сдобиеш с дрехи от КРИСТАЛ, последвай Инстаграм профила на бранда и следи новините.

За допълнение към градския ти стил – чорапите, които гъделичкат стъпалата и настроението ни.

10 неща, които може би не знаеш за Кийт Флинт от Prodigy.

Последвай ни в Инстаграм за ежедневно вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *