DESKTOP ART: BORISLAVAAAA WILLMADEIT

Новият DESKTOP ART те кани на баня, много красива баня…

0 коментара Сподели:

С илюстрациите на Борислава (Borislavaaaawillmadeit) направихме челен сблъсък преди няколко месеца в +това. Изложбата й ни прати в особено любопитен свят – цветен, обитаван от замислени герои и много специфичен. Едно беше сигурно – Борислава е интересен артист.

Ето защо я поканихме да порисува в рамките на DESKTOP ART.

Нарисувах жени в баня. Две седмици не знаех какво да нарисувам, накрая ги нарисувах, но нямам отговор “какво имам да кажа с това”. Те са голи и са в баня, точно както се предполага, че трябва да бъдат.  

През последните няколко месеца Борислава прави буквар, с който ще завърши магистърската си степен в Националната художествена академия. Вечер рисува за самостоятелната си изложба, а през деня…

Работя с моя идол!

Ние не знаем кой е той, дано се познае.

Борислава рядко рисува с тема или по история, в обичайния случай просто сяда, вади хартия, молив и туш и започва. На десктопа си в момента държи Pokras Lampas за Nike AirForce1.

Когато я попитахме какво мисли за твърдението, че на земята живеят два вида човеци – артисти и обикновени хора, тя каза: “Съгласна съм, че артистите обикновено са по-сетивни и по-наблюдателни. Но това не ги прави по-специални. Това е работа. Когато човек реши, че е по-важен от другите, обикновено е, защото нещата тръгват на зле.“

Нейни работи можеш да купиш от Society6, а от следващата седмица принтове можеш да ги намериш и в magazinche.com и Галерия Лале.
Често можеш да засечеш Борислава на комикс джем в Hip Hip Library.
Артистите, които ни съветва да държим под око, са Brosmind, Boicut и Young & Sick.

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Блогът на Борислава е тук.

Илюстрацията на Борислава можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

Виж и останалите илюстрации в DESKTOP ART.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *