Любовта никога няма да ни раздели

Изкуството винаги ще ни събира

0 коментара Сподели:

личен архив

Напоследък не мога да спра да мисля за това, как една от най-сериозните странични реакции към времето, в което живеем, се оказва отчуждаването. Отдалечаваме се от природата, от себе си, от другите хора. Ставаме все по-затворени, вниманието ни е насочено само към нас и нашите си светове. А светът не работи така.

За да функционираме правилно като общество, ни трябва споделеност. За да водим пълноценен живот, той трябва да бъде обагрен от любов. На твоето внимание, читателю, представям една изложба,чиято мисия е да ни напомни за това, че любовта никога не разделя.

Любовта…

Десетки хиляди години минаха и още по толкова ще минат и ТЯ пак няма да остарее. И ние пак няма как да съществуваме без нея.

Така започват и завършват много романи и киноленти. Така обаче започва и всяко правене на кафе сутрин, всяко прокарване на пръсти през косата му, всяко гушкане на дивана, всяка напоена със сълзи салфетка и музика, която звучи от слушалки в трамвая. Така започва и изложбата, която искам да ви покажа, с ЛЮБОВ.

Ще свърши, както решите, но със сигурност в края ТЯ пак ще е там.

Създателки на тази любовна история са Михаела Караджова (@stalkersince1993) и Борислава Караджова (@borislavamadeit). Двете наричат любовта

малко нещо от живота, което не може да се докосне, види или чуе, но е част от нас.

И някак не можем да не се съгласим с тях – което си е така, така си е.

Познаваме и двете – толкова пъти са оцветявали страниците на редица издания, усмихвали са пейзажа около нас, а един от най-нашумелите проекти тази година бе именно книгата, която илюстрираха – „В като Вагина“. Михаела наскоро нарисува и първата българска пощенска марка, посветена на Христо Явашев – Кристо, който тези дни щеше да навърши 86.

Сега заедно, обединени от любовта една към друга и към изкуството, представят общите си усилия в Credo Bonum, където пресъздават своя свят в изображения.

Откриването е на 21 юни от 19:00 часа в Credo Bonum, изложбата ще продължи до 27.06.

Изложбата е част от Sofia Pride Arts 2021, фестивала за култура на София Прайд.

Тук събрахме 50+ причини да обичаш слънцето

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *