John Wick и изкуството да риташ задници

Киану Рийвс за трети път е в ролята на мега отмъстителя

0 коментара Сподели:

Направо е невероятно как John Wick тръгна от един малък ъндърграунд нео ноар трилър със семпла, изчистена сюжетна линия (ти уби кучето ми, сега аз ще те убия), за да се превърне в най-ефектния екшън филм на всички времена, като третата част вдига летвата до небето с безкрайни битки на следващо ниво. И в случай че се чудите защо Chapter 3 се казва Parabellum – идва от латински и значи „готви се за война“, което перфектно описва филма, защото вътре

няма една секунда мир, всеки кадър е наситен с напрежение. 

Филмът започва с Джон Уик в пълна безизходица – за главата му е обявена награда от 14 милиона, вече е екс-комуникадо, а телефоните на всички убийци в Ню Йорк звънват по едно и също време с новината. Оттук нататък следва толкова много гън-фу и бойни изкуства, че накрая на филма главата ти буквално се върти. Киану Рийвс е все така як на макс в ролята, която явно се е родил да играе, а режисьорът Чад Стахелски е надскочил себе си както с епични битки, така и с фантастични светове, в които ни пренася.

София отново играе Бостън в Absentia

В борбата на Джон Уик срещу магистратите на наемните убийци, наричани просто Високата маса (представлявани от Ейша Кейт Дилън), му помагат една много бясна Холи Бери, винаги великият Лорънс Фишбърн и Анджелика Хюстън, както и Иън Макшейн в ролята на мениджъра на хотел „Континентал“ Уинстън. Дерек Колстад отново е работил по историята, но още три имена се мъдрят в кредитите за сценаристи – това обяснява леко по-комедийната посока на диалога. Кинематографията отново е дело на Дан Лаустсен от John Wick 2, само че вече номинирана с „Оскар“ за операторско майсторство за The Shape of Water. 

"Чернобил" – сериалът, който ще ви накара да се разтреперите

Изобщо, ако трябва да гледате един филм през тези няколко седмици на кино, то това е John Wick: Chapter 3 – Parabellum, на всеки по-малък екран удоволствието от преживяването би било компромисно.

Защо "Игра на тронове" се провали?

10-те най-добри филма с Джулия Робъртс

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *