ИНТЕРВЮ С ПОПУЛЯРНОТО DRUM\’N\’BASS ДУО SIGMA

Ще ги чуем за първи път на живо тази събота в Inter Expo Center

0 коментара Сподели:

Tази събота, 18-ти юни, е второто издание на Night to remember. Първото си го спомняме много добре – с големите Rudimental и удивителната Ella Eyre. Партито беше напълно разпродадено, а шоуто беше страхотно. Самите артисти силно се впечатлиха от атмосферта и енергията в залата, но така се случва с всички, които идват на парти у нас…

Новото издание предлага още по-силен line up с имена като Chase and Status, които имахме удоволствието да гледаме на Spirit of Burgas, но пък те за първи път ще видят светлините на София. С тях както винаги ще бъде и MC Rage.

Небезизвестният DJ Sub Focus също се включва в купона, а британците Sigma са финалната част от пъзела. Успешният им албум Life (2015) донесе на групата платинен статус и много участия на най-големите фестивали в Европа (Glastonbury, T in the Park, Sziget).
Ние успяхме да си поговорим с тях онлайн, и виж какво ни споделиха drum’n’bass героите:

Здравейте, момчета, къде ви хващаме в момента?

Точно се прибрахме след един наистина луд фестивален уикенд в Обединеното кралство с нашата лайв банда. Isle of Wight Festival и Parklife тази година бяха наистина жестоки.

В събота ще излезете за първи път на българска сцена, какво сте подготвили, какво да очаква публиката?

Парти! Имаме сериозното намерение да влеем много енергия в сетовете ни с нови наши тракове и някои съвсем нови ремикси.

Имате ли поглед върху нашата сцена и дръм енд бейс музиката в България?

Сцената е по-впечатляваща от всякога.  Имате drum and bass  в класациите, а също въртите през деня и по радиото, което е жестоко за всички, свързани с тази култура по света. Карате хора, които никога досега не са слушали drum and bass музика, да подкрепят стила.

Разкажете ни малко за вас, как започнахте да се занимавате с музика? Как избрахте името Sigma?

Запознахме се в университета. Кам промотираше партита в клубове, а аз (Джо) диджействах. И двамата имахме отношение към музиката и искахме да се получи нещо добро, затова и започнахме да работим заедно. Името ни Sigma означава „Сборът от всички части“ „The sum of all”, което смятаме, че ни лепва перфектно.

Вече 10 години пускате, как се промени звученето ви от началото до сега?

Преди 10 години никой извън drum and bass сцената не знаеше кои сме. Не сме били и хедлайнери на фестивали. Действително много неща се промениха и ние наистина се наслаждаваме на това пътуване. Срещаш се с много яки хора, виждаш света, създаваш музика, кой не би се изкефил на това?

Кога започнахте да слушате електронна музика? Какво слушате, когато сте сами?

Електронната музика винаги е била част от живота ни. Слушаме различни стилове просто за вдъхновение. Джо се кефи на хип хоп парчета, а аз (Кам) слушам повече джаз.

Без съмнение Nobody to Love се превърна в най-големия ви хит. Той е преработка на парчето на Kanye West – Bound 2, как решихте да направите remix точно на тази песен.

Когато чухме оригинала за първи път, много ни хареса частта с припева и решихме, че можем да измислим нещо различно. Работихме цяла нощ и след това просто го пуснахме свободно в интернет. Реакцията на феновете бешеудивителна и решихме, че заслужава по-сериозно издаване.

Последният ви сингъл Cry е с Take That – бившата банда на Роби Уилямс. Как се осъществи този проект.

Take That са една от най-успешните групи на Острова. Работата ни започна съвсем спонтанно, чухме това, което са направили те, и решихме, че можем да добавим нещо по-силно към песента и да я направи специална. Всички бяха супер доволни от финалния резултат.

Били сте на много фестивали и сте пускали пред различна публика, кое е любимото ви място, където искате пак да се върнете?

Толкова са много! Шоуто ни в Лондон беше напълно разпродадено, а за нас това означава много. Да знаеш, че има толкова много хора, които искат да те чуят и видят. Pyramid Stage на феста в Glastonbury с Paloma Faith също беше пълна лудница, с удоволствие бихме се върнали там. Чувстваме се късметлии, че сме пускали на Ибиса и на фестивали като Hideout и Pukkelpop.

Бихте ли казали няколко думи на всички ваши фенове в България и на диджеите, които искат да постигнат успехи като вашите?

Бъдете позитивни, на нас ни костваше безброй безсънни нощи и дни на път, докато накрая всичко това ни се отплати, затова само напред и нагоре, ще се видим на 18 юни.

А СЕГА ВИЖ ЗАЩО ПЪНКЪТ НЯМА ДА УМРЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *