5 филма в Дом на киното за сложните взаимоотношения

Типовете общуване водят до различни емоции, а границата понякога е доста тънка.

0 коментара Сподели:

Любовни, приятелски, роднински, хомосексуални, хетеросексуални, между непознати или често съдбовни –  взаимоотношенията помежду ни са най-добрият източник на истории и понякога ни създават сценарии, които и най-доброто кино не може да измисли. Тази седмица ви каним на точно пет прожекции в Дом на киното, които нищят темата за сложните човешки връзки и пътищата ни един към друг.

НАЙ-ОБИКНОВЕНИ БАЩИ

Колко обикновено може да е едно семейство, състоящо се от двама бащи? Какви ли са отношенията в тази нестандартна конфигурация? Лентата от програмата на СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ ни представя съкровен портрет на едно истинско „модерно семейство“. Запознайте се с Ерик и Сандро – гей двойка с две дъщери, родени от Рейчъл – съпруга и майка на още три деца.

Кога:08.06, петък, 19:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Билети тук

ТРИ СЕСТРИ

Световен театър гостува в София, както вече ти разказахме, и това събитие наистина не е за пропускане. В неговата програма едно от най-известните произведения на А. П. Чехов ни е представено от режисьора Тимофей Кулябин, когото критиците наричат „вундеркинд“ на новия руски театър. Кулябин ни показва „Три сестри“ като смес от черна комедия, психологическа драма, трилър – четирите действия на пиесата се превръщат в парад на жанровете и взаимоотношенията. Спектакълът е на руски жестомимичен език със субтитри на английски и на български.

Кога: 09.06, събота, 18:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Билети тук

НИТО ВЪЛК – НИТО КУЧЕ

Кент Нърбърн, известен американски писател, е отведен на пътешествие в Южна Дакота след мистериозно обаждане от внучката на възрастен индианец. Там му бива връчена кутия от обувки, пълна със записки, които трябва да превърне в книга. Потопен в индианската култура, Кент е на път да разкаже велика история или да се откаже от най-важната книга, която някога е писал. На прожекцията, която е премиерна, те очаква и среща с екипа.

Кога:10.06, неделя, 19:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Билети тук

ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК

Кой ако не французите могат да ни говорят за любов, за крайност, за лудост във взаимоотношенията? Филмът на Франсоа Озон ни разказва за Клое – красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор.

Кога:12.06, вторник, 20:30 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Билети тук

АДАМ

Копродукцията между Германия, Исландия, САЩ и Мексико на режисьора Мария Солрун ни показва глухото момче Адам и майка му, която създава техномузика. Отношенията между тях са изключително специфични и въпреки че двамата винаги са живели в различни светове – едновременно с това са в постоянна симбиоза. Той усеща нейната музика директно с тялото си.

Кога:13.06, сряда, 19:30 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Билети тук

Ако искаш още наслада за очите – виж петте най-секси героини, които киното някога е виждало.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *