Halloween в Spaghetti Kitchen

Хелоуин става все по-популярен и у нас. Напук на скептицизма на някои, ние възприемаме празника като страхотен повод да се облечем забавно, да подредим дома си тематично, пък и да похапнем интересно приготвена и декорирана храна с типичните за сезона продукти. Ако и ти си на тази вълна те каним на вечеря в Spaghetti Kitchen, защото няма нищо по-добро от това да гониш злите духове с позитивизъм, гарниран с изключителни вкусотии. А там разбират много от последното. 

 

Хелоуинското угощение започни със салата с мариновани тиква и цвекло, сирене котидж, бадеми, дресинг, фурми, скарида. Естествено тиквата е лайтмотив в менюто за вечерта. Един от символите както на есента, така и на празника. Забележи и тиквените фенери, които се крият в различни ъгли на ресторанта. Според експертите цвекло в компанията на сирене котидж е чудесна комбинация, а колкото до фурмите - те са истински залог на сигурно - едновременно сладки (като по този начин допълват вкусово тиквата) и изключително полезни.


 

Предложението за основно ястие е патешко магре върху рагу от тиква и салвия, поднесено с равиоли неро с пълнеж от смокини и рикота. Магрето е изключително фино филе от патешкото месо, което пасва чудесно на смесицата от сладкия вкус, който носят тиквата и смокините, омекотен от рикота. Равиолите неро допълват хелоуинското усещане и ни навяват асоциации за миниатюрни вещерски шапчици.

 

 

Десертът отново въвлича основният герой - тиквата. Този път изкусително шоколадово суфле се намества върху пюре от тиква. Всичко това се допълва от сос амарен, домашно приготвен в самия ресторант.

След вечеря със сигурност вече ще си влязъл в онова настроение, в което искаш да станеш част от уличното шествието на вещици, зомбита, вампири, медицински сестри, филмови герои и други запалени от идеята хора. Ако още не знаеш къде да продължиш вечерта - виж нашите топ предложения за Хелоуин парти.