Ново място в София: Wonderland

Влизаме в страната на чудесата за следобеден чай и извънгалактически десерти

0 коментара Сподели:

Отдавна искахме да се преселим в Страната на чудесата и търпението ни бе възнаградено. София има ново горещо място, където сбъдват всичките ни мечти за свят, по-сладък от шоколад.

Вървейки по следите на белия заек, без дори да минаваме през заешката дупка, ние се озоваваме в Wonderland на „Парчевич“ 26. Сгушена на две минути встрани от шумната „Витошка“,

новата сладкарница на чудесата ни посреща с висш пилотаж food pairing – бутикови десерти в добрата компания на коктейли, родени за тях.

В листата с напитките са фънки крафт бири като Milkshake IPA, шоколадов porter, а от вината компания ни правят Trastena, както и няколко пенливи. В допълнение се радваме на Porto, крафт ликьори, сиропи и лимонади.

Още с влизането се залепяме за витрината – гледаме я с огромните, гладни очи на детството и неусетно попадаме в друго измерение. Същата тази витрина е като магическото огледало, което ни преселва в света на гастрономическите удоволствия. Отвъд реалността, при авторските десерти със саварина, хрупкави ябълки, крема сирене и мента. Или при сладоледите с маракуя и черен въглен, козуначен или с този с малина и босилек.

Ако не си фен на сладкото, worry-not! Кишовете и солените мъфини са част от седмичното меню на Wonderland, а вариантите с бекон, карамелизиран лук, спанак и козе сирене са ни любими. Освен това са в съвършен унисон със следобедните чайове, които тепърва ще топлят дните ни.

Специалитетът на Wonderland не свети от витрината, тъй като се приготвя на момента, но ние го опитахме и му се врекохме в доживотна любов.

Това е небезизвестният Crêpes Suzette, когото Анри Шарпантие в своята биография нарича „най-апетитната мелодия от сладки вкусове“.Десертът е историческо събитие в кулинарния свят, плод на недоразумение, което ражда един от най-гениалните сладки шедьоври, създавани някога. В Wonderland неговият прочит са палачинкови талиатели, фламбирани с портокалов ликьор с корона от ванилово джелато и захарен памук за разкош.

И понеже обичаме добре завършени концепции, радваме се, че тук не липсват такива. Всяка събота Алиса и Лудия шапкар ни канят на един съвсем английски следобеден чай, с който мислено ще се пренесеш на пикник в чуден свят. Ритуалът на удоволствието включва триетажно плато със сладки и солени хапки, хайвер, козуначено хлебче с масло и прочие удоволствия за небцето. Просеко и коктейли с Hendrick’s пък има за всеки, който иска да пропусне чая и да бохемства от късния следобед…

В неделя се радваме на един съвсем актуален brunch в компанията на Bloody Mary, яйчен пунш и греяно вино (според сезона). Бъркани яйца на водна пара с чоризо, пушен пипер и див лук, сандвич с грюер и хамон, американски палачинки с домашно приготвено сладко, гофрети, пайове, браунита и още – всеки уикенд менюто е различно. Точно като в Wonderland.

Откриването е този уикенд и можеш да се присъединиш тук

Ето и кои са ресторантите в полите на Витоша

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профилът ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *