Offices 2.0

След като направихме нашето офис пространство достойно за снимки и получихме страшно много суперлативи за това, решихме да открием, снимаме и покажем и други подобни местенца, които не само се открояват с индивидуалност, но са и като втори дом за своите служители. На следващите редове са най-вдъхновяващите офиси, които са далеч от понятието за такива и са истински примамливи за бъдещи служители.

SITEGROUND

Един бранд и четири офиса в няколко точки на страната и Европа, еднакво вдъхновяващи за работещите в тях. Става въпрос за лидерите в уеб хостинг технологии­те на световно ниво - SiteGround, които имат локации в София, Пловдив, Стара Загора и Мадрид. В компанията, чийто ръководен екип е изцяло български от самото й създаване през 2004 година, днес работят близо 500 човека от цял свят, силно мотивирани от приятната заобикаляща ги атмосфера и възможността да имат директно влияние върху процеси, услуги и продукти, захранващи над 1 200 000 уеб страници в световен мащаб. В изграждането на офисите си SiteGround залагат на креативен интериор, който допринася за това членовете на екипа да се чувстват по-щастливи и продуктивни. Дизайнерските студиа Funkt (за част от офисите в София и този в Пловдив) и Cachè Atelier (за част от офисите в София и този в Стара Загора и Мадрид) са проектирали всеки сантиметър така, че да влияе пряко на комфорта и настроението на работещите. Създали са пространства, които са извън офис стереотипа, в които по-скоро се чувстваш като у дома си. Това идва наред с допълнителни социални стимули, които са наистина важни за сплотяване на екипите и превръщането на офисната атмосфера в приятелска. Като започнем от закуските в понеделник, празничните обеди, собствените open-air фестивали и стигнем до намаленото работно време в последния работен ден от седмицата, когато можеш да си тръгнеш още в 15.00 часа. Нямаме търпение да посетим и новата сграда на SiteGround в София, която се очаква да бъде открита до края на годината. Като очакванията са това да е един от най-високотехнологичните обекти в страната.

PAYSAFE

Офисът на Paysafe в София е проект на интериорното студио Cachè Atelier и печели 7-мо място в световната класация на Office Snapshots за най-популярни офиси през 2016 г. Модерният офис на компанията, занимаваща се с електронни разплащания, има 16 зали за срещи. Те са посветени на различни държави като Исландия, Япония и Австралия, и представят Paysafe като глобална компания. Етажите са цветни, много просторни и светли. Могат да се видят снимки, информационни табла, пъфове, мини футболни вратички и изрисувани тематично стени. В момента в офиса на Paysafe в Capital Fort работят над 900 служители на площ от 7 етажа. Дизайнът създава мотивираща и вдъхновяваща среда за хората и спомага за укрепването на ценностите и културата на Paysafe.

POKERSTARS

The Stars Group, собственик на водещите в индустрията брандове, като PokerStars, PokerStars Casino, BetStars, Full Tilt и PokerStars Live, издават пазените зад вратите на офиса им тайни. Като в истинско приключение минаваме покрай чипове и игрални маси, които автентично допълват работното пространство, докато стигнем на последния етаж, където намаляваме темпото на обиколката на голямата тераса. Около нас са героите, съставящи екипа на компанията - за момента около 60 на брой, които нетърпеливо очакват нови свежи попълнения при себе си. Които и да са те, ще са силно мотивирани заради всички вътрешни тренинги, семинари, конференции и интересни активности, от които ще станат част, както и от вътрешната политика, че професионалното и личностното развитие вървят ръка за ръка. Дизайнът на офиса е дело на вътрешния им отдел Workplace Operations и Serafimov Architects и съответства на заобикалящия ни модерен дух. Акцент във възприятията ни са графитите на Pyrotechnixcrew, като особено любим ни е този с кучетата, играещи покер, и масивният, изобразяващ катедралата „Александър Невски“. Освен интериора социалните активности също излизат от рамките на конвенционалното, като част от тези, които можем да споменем, са безплатните закуски и напитки, игри, тематични партита, вътрешни покер турнири и какво ли още не. Непрекъснати са и опитите на екипа да бъде част от инициативи с благотворителна цел или глобални такива, като тази за разделно събиране на отпадъци. Тук всички стриктно са отказали пластмасовите бутилки и вендинг машините се зареждат само с метални кенове. Похвално е това, както и останалите доброволчески активности на компанията.

TELUS INTERNATIONAL

Особено сме развълнувани от появата на иновативната офис сграда на TELUS International в София. Нямахме търпение да направим първите крачки в TELUS Tower, която се намира на пл. „Македония“. Построена е по най-високи екологични и архитектурни стандарти и е модерната офис мечта. С откриващия 24-часов тур в нея се убедихме, че вътре са предвидили всичко нужно както за работа, така и за релакс, забавление и приятна социализация. Като най-голям работодател в аутсорсинг индуст­рията у нас ни изненадват с над 50 зали за срещи, придружени от уютни, модерни и минималистични кухни, с които винаги да си във форма за успехи. Няма да крием обаче, че фаворит ни остават целите 18 тематични зони за почивка, масажи, фитнес и йога зали, които превръщат пространството на сградата в малък свят на комфорта.  Спокойно можем да кажем, че новият офис на компанията е откроява като едно от най-иновативните работни пространства в България, а капацитетът му е 2300 работни места. Новата работна среда на компанията е проектирана по водещите тенденции за архитектурен и интериорен дизайн, своеобразен паралелен свят, който съответства на световните стандарти. Предлагайки повече пространство за работа, звукоизолирани работни помещения, които ти дават нужното уединение, енергийноефективна климатична система и комфортна работна среда, която да комбинираш с изкушенията, които дебнат от всеки ъгъл. Финалното удоволствие са най-добрите гледки към града и Витоша, които ни карат да се чувстваме като на върха на града. Към момента в TELUS Tower работят над 1500 служители на TELUS International Europe, разположени на 6 етажа, така че все още имаш шанс да преместиш работноОсобено сме развълнувани от появата на иновативната офис сграда на TELUS International в София. Нямахме търпение да направим първите крачки в TELUS Tower, която се намира на пл. „Македония“.

Построена е по най-високи екологични и архитектурни стандарти и е модерната офис мечта. С откриващия 24-часов тур в нея се убедихме, че вътре са предвидили всичко нужно както за работа, така и за релакс, забавление и приятна социализация. Като най-голям работодател в аутсорсинг индуст­рията у нас ни изненадват с над 50 зали за срещи, придружени от уютни, модерни и минималистични кухни, с които винаги да си във форма за успехи. Няма да крием обаче, че фаворит ни остават целите 18 тематични зони за почивка, масажи, фитнес и йога зали, които превръщат пространството на сградата в малък свят на комфорта.  Спокойно можем да кажем, че новият офис на компанията се откроява като едно от най-иновативните работни пространства в България, а капацитетът му е 2300 работни места. Новата работна среда на компанията е проектирана по водещите тенденции за архитектурен и интериорен дизайн, своеобразен паралелен свят, който съответства на световните стандарти. Предлагайки повече пространство за работа, звукоизолирани работни помещения, които ти дават нужното уединение, енергийноефективна климатична система и комфортна работна среда, която да комбинираш с изкушенията, които дебнат от всеки ъгъл. Финалното удоволствие са най-добрите гледки към града и Витоша, които ни карат да се чувстваме като на върха на града. Към момента в TELUS Tower работят над 1500 служители на TELUS International Europe, разположени на 6 етажа, така че все още имаш шанс да преместиш работното си ежедневие в кулата. Освен богатството си от обучени професионалисти и постоянната възможност за нови работни места, които TELUS предоставят, компанията е и изключително социално ангажирана, част от което са и инициативи като „Мога Там. Искам Тук“, която цели да привлече можещи и талантливи българи обратно в България.

SUTHERLAND

Sutherland е глобален лидер в трансформацията на бизнес процеси с офиси в 20 държави и стотици клиенти от ранга на Fortune 500, опериращи във всички индустрии. Това предоставя възможност на служителите на компанията да работят за едни от най-известните брандове и да се докоснат до ноу-хау на световно ниво. Тази година Sutherland навършва 10 години в България и е един от водещите работодатели с над 2000 служители в пет различни локации - три офиса в София: в Мол Сердика, BSR1 и BSR2 до Sky City Мол, и по един във Варна и Бургас. Освен отличните условия, бързаме да ти кажем, че всички локации са с достъп до места за релакс с разнообразни варианти за хранене, достъпни от различните краища на града, отлично свързани с градския транспорт, но и с осигурен паркинг, с бонус отстъпки в много магазини в близост до любимото работно място. Sutherland поставя служителите си на първо място и затова им осигурява модерна и креативна работна среда - разнообразни зали и кътове за почивка, безплатни напитки, билярд, джаги, дартс, плейстейшън, масажни столове, спортни активности, библиотека, а един от офисите им разполага дори с музикална стая, където да си починеш, слушайки любимата група. Фън тиймбилдингите извън работната среда се случват често, а за развитието ти вътре в компанията Sutherland ще се погрижи и със специални трейнинг програми.

VISTEON

„Вистеон“ e лидер в производството на иновативна електроника и решения за свързване с мобилни устройства за автомобили, а развойният им център в София е най-големият в световен мащаб. Над 800 инженери тук отговарят за най-авангардните продукти на компанията, затова тя се грижи офис пространството им да носи спокойна, модерна и креативна среда. Намиращ се в най-високата сграда в столицата - Capital Fort, офисът им предлага зона за релакс, модерни кухни, стая за почивка със спираща дъха гледка, тенис маса и джага, а освен иновативната работна среда компанията е изключително социално ангажирана, като служителите й се включват активно в различни спортни събития, каузи и инициативи.

WALLTOPIA

Сградата на Walltopia, световния лидер в производството на катерачни стени, е построена не просто като офис, а като отражение и продължение на обитателите си. Смела фасада - която да напомня, че всичко е възможно, стига да вложиш хъс и енергия, зала за катерене - за любителите на динамични обедни почивки, градина с басейн на покрива - за много и епични партита са част от нещата, които правят синергията между хората и втория им дом.

А тук, на път за офиса, можеш да се разкрасиш...