Нашата малка италианска тайна: Rosetta
Италианският рай за храна в София
Италианската кухня е вечна и Rosetta пренасят това усещане и у нас. Това, с което най-много се гордеят тук, са хлебчетата с форма на роза, напълнени с продукти, солени или сладки, приготвени във вакум при ниска температура, известна с френския термин sous vide, и с всички продукти, които идват директно от Ботуша.
В менюто им надничат още от сладолед в розета до десерти, които досега си мислехме, че само в Италия можем да пробваме, като например babba, cannolo siciliano и tiramisu.
Като освен за хапване няма да пропуснем да споменем и качествените италиански вина и бири – отново на изненадващи марки от Сицилия и Фриули, кафето от Тоскана, както и освежаващата комбинация бира с лимонада от цитрусови плодове, която е толкова характерна за региона.
Сигурни сме, че тук всеки може да намери изкушение, с което да прегреши.