Баровете с летни градини в София от А до Я (изборът на Go Guide)

360 GARDEN

Бар 360 Garden e новото бижу на „Хотел Маринела“, пред което нескрито ахваме от възхита. Обновената градина на хотела ни напомня гръцки амфитеатър с прекрасни масивни колони, изчистени линии, бар под формата на ефектна арка в средата и много зеленина. Мястото е точно по вкуса ни и гарантира дискретност, прохлада, топ обслужване и перфектна алкохолна и гурме селекция. Градски оазис, точно като в приказките.
бул. „Джеймс Баучер“ 100
0886 360 360

65 СВЕТУЛКИ

Външното пространство на „65 светулки“ ни пренася на друго място, в друго време и освен като мореплаватели май се чувстваме и като пирати сред съкровище с всички артистични детайли в градината им. Табелите по стените, дървените сандъци и куфари, които се превръщат в маси, и све­жият бар ни карат да поръчваме още и още. Не пропускай и новото им авторско меню със супер вкусове, което е дело на целия екип.
ул. „Солунска“ 65
0897 776 999

CASA DE CUBA

Ако можехме, всяко лято щяхме да отскачаме до Куба и да свиваме пури на смуглото бедро на някоя изкушаваща кубинка. Понеже не можем обаче, отскачаме до не по-малко изкушаващата Casa de Cuba. Мястото ни радва със супер лятна градина, музика на живо, първия по рода си chupitos bar/открит шот бар, свежи сорбе напитки с истински плодове и още, и още. Паролата е „ром“ премиум качество, а ние те чакаме на вратата.
ул. „Цветна градина“ 1
0885 455 633

CACHÉ

Caché сравнително отскоро се вихри на родната бар сцена, но го прави толкова грандиозно, че дори ние едва успяваме да му смогнем на темпото. Печели ни със страхотната си локация, модерен и изчистен дизайн и музикална селекция точно по наш вкус. За отличната алкохолна и коктейлна магия, която се случва тук, пък са отговорни факирите зад бара, които за новия сезон ни скриват шапките с над 12 вида premium джин и 3 вида тоник от висок клас, в комбинация с черен пипер, цвят от рози, краставици и всякакви други глезотии. Изненадата е и чисто новият им изцяло външен летен бар, плюс култово джин-тоник меню, споменато по-горе. Барът е и официална локация за афтърите на A to JazZ Festival, така че лятото със сигурност ще те чака абаносово и чудно точно там!
Работнo време: 08:30 - 24:00
бул. „Арсеналски“ 2
0894 464 169

COLIBRI

Този сезон официално го откриваме в Colibri Bar, защото от мястото ни изненадват с чисто нова градина. Много цветна, с дърво в бяло, жълти акценти и свежи детайли - точно както си представяме лятото. Усещането, че си в морски бар, няма да ти се размине, а освен градината те чакат обичайните им перфектни коктейли, селекция от пивки изкушения и обслужване, което ще те усмихне поне за няколко сезона напред.
ул. „Княз Борис I“ 84
0899 998 666

MEMENTO

От мястото се наричат „създатели на спомени“, а ние потвърждаваме с две ръце, защото всяко посещение в Memento е незабравимо. Независимо коя от локациите им ще избереш, обещаваме емблематични открити пространства и градини с култов статут, които винаги са център на събитията. Добави безкомпромисна селекция кафе, божествени коктейли, факири зад бара, ново лятно меню и перфектното ти прекарване е гарантирано.
НДК – Централен вход
ул. „Г. С. Раковски“ 106
бул. „Витоша“ 32

ONCE UPON A TIME... BIBLIOTEKA

Митична и легендарна, любимата „Библиотека“ привлича особено силно през топлите месеци. Култовата й и изцяло реставрирана градина дава усещане за бохемски шик, разточителни вечери и много музикални забави. Мястото изобилства от ивенти, партита и всякакви събития, а между павилионите от ковано желязо и вековните дървета ние бихме заложили на отличната им алкохолна селекция или на някои от топ специалитетите.
бул. „Васил Левски“ 88
0886 811 614

 ONE MORE BAR

One more bar отдавна не е просто още един бар, а е символът на ул. „Шишман“. Летните вечери си имат собствен дом, който години наред приютява редовните си посетители. Сезон след сезон и ние оставаме верни на бяло-зеления двор, а случайните минувачи надничат любопитно вътре за свободно столче, изкушени от кокетно осветената градина и онзи специален вайб. Очакваме скоро и чисто новите им коктейли.
ул. „Цар Ив. Шишман“ 12

PLANET CLUB

Отскачаме до друга планета, където цветове и стилове се преплитат в приковаваща погледа еклектика. След като се премести от една иконична локация на друга, Planet вече има достатъчно пространство да разгърне потенциала си. На голяма площ се шири обновената им градина, която носи онзи космополитен дух, присъщ на мегаполисите, заедно с високото качество на домашно приготвените храни и напитки в някое малко градче. Особено се гордеят с био коктейлите си, домашните лимонади, произвеждат всичко на място и не пренебрегват важността дори на кубчетата лед. И за да си поиграем с търпението ти, издаваме, че предстоят специални коктейлни вечери с mix’n’match вкусотии по избор и уау декорация. Да, ще искаш да снимаш всичко, но не забравяй да се насладиш на момента!
Работно време: 09:00 - 06:00
сграда „Проно“ (малко НДК)
0899 993 942

BEACH BAR

Като говорим за летни градини, най-отгоре в списъка ни е Beach Bar. Tам коктейлите са на почит, а нощите са едни от най-запомнящите се в столицата. За да станат вечерите още по-вълнуващи, всеки четвъртък от новия летен сезон става част от поредицата Summer in the city - лайв изпълнения с някои от най-обичаните български изпълнители. Попитай на бара за новите коктейли, настани се под бохо светлинките или на любимия бар и наздраве за хубавия летен живот!
ул. „Г. С. Раковски“ 106

THE COCKTAIL BAR

Там, където се пресичат „Солунска“ и „Ангел Кънчев“, се пресичат още магическият чар на стара София и модерната коктейлна култура в една добре позната точка. The Cocktail Bar е истинска приказка през зимата и достоен за декор на романтичен европейски филм през лятото. Този бар и професионалистите зад него дават тон на веселите, умножават насладата на влюбените и приветстват жадните за нови вкусови пътешествия.
ул. „Ангел Кънчев“ 9А
0887 151 152

СПУТНИК

Ако искаш да направиш космическо пътуване, площадката за излитане не е при някой космодрум, а в любимия ни „Спутник“. Както знаеш, мястото се превърна в култова локация за отрицателно време, а нещата, които сме вкусвали тук, просто нямат аналог. Миксологията е изкуство и това го знаят всички изкуствоведи зад бара, но на прага на лятото ние идваме и заради чудното външно пространство. Градината на „Спутник“, с кокетни дървени маси на колела, цветни столове и мека мебел в стил „пленум на БКП“, ни връща във времето, когато жените наистина имаха страшни очи, а бозата беше от 6 ст. Ново е и коктейлното им меню „Свещена геометрия“, което е като никое друго и съдържа единствено мандали, а изборът зависи само от правилната ти интуиция. Наздраве, лято е!
Работно време: 11:00 - 02:00
бул. „Янко Сакъзов“ 17
0884 982 098

Споделяме ти и коктейлите на сезона.