COWORKING МЕСТАТА В СОФИЯ

Що е то coworking-ът и има ли почва у нас, вече не е актуален въпрос. Ако си фрийленсър, предприемач или друг вид свободна птица, текущата ти дилема е кой space e за теб. Кои са местата, където да паркираш идеите и лаптопа си, чети на следващите редове.

BETAHAUS

Бета e пространство, добре припознато от родните стартъпи. Местенце там са си намерили няколко стартиращи компании, на които ти даваме знак да обърнеш внимание – Join The Players, Enhancv, Reloyalty и др. Освен че можеш да си наемеш бюро или стая за екип, имаш достъп до редица събития, изложби или регулярни инициативи като betabreakfast – докато мажеш филии, говориш за бизнес и идеи. Като бонус получаваш ноу-хауто на бета семейството. Кафето е гостоприемно за срещи и има крафт бира. Ура!
ул. „Крум Попов“ 56-58

МАЛКИТЕ 5

Коуъркинг апартамент с приятно аристократичен дух, високи тавани и артистично дюшеме от 1920-а, който все още си търси „своите хора“. Сега е моментът да му станеш обитател.
ул. „Неофит Рилски“ 57

PUZL

Puzl е създаден специално за IT общността у нас. Ние, въпреки че не сме част от нея, сме спечелени с много приятния индустриален дизайн на пространството и гигантските  бамбукови бюра. Наричат го CowOrKing Space и са ти приготвили всички удобства от паркинг (малко други пространства могат да се похвалят с такъв), през зони за релакс в центъра на офиса, кухня, стаи за брейнсторминг и други  необходимости и глезотии.
бул „Черни връх“ 47

COSMOS COWORKING CAMP

Софийската база на астро­навтите е в особено фотогенична сграда, при това паметник на културата. Със „стопанисването“ на това креативно пространство са се заели всепознати лица с особено отношение към дизайна, рекламата и съвременните изкуства, което някак ни навява мисълта, че ще е най-хипстърското сред coworking пространствата. На 14 ноември там ще се случи и първото събитие Cosmos Design Market, където ще си намериш интериорни и персонални аксесоари, илюстрации и други творения на български дизайнери.
ул. „Ангел Кънчев“ 3

SOHO

Симпатичната зелена къща е твоето място, ако искаш да вирееш в среда, в която да се храниш с изкуство. Люба (много гостоприемната й стопанка) те посреща с широка усмивка в компанията на талисмана на пространството – голдън ретривъра Роя. Ежеседмично тук можеш да посещаваш класове по йога, балет и други, а редовните SoTalk събития се случват, за да те срещнат с вдъхновяващи хора от различни сфери. Като обитател на СОХО къщата ще имаш приятно артистична среда, в която да твориш на спокойствие.
ул. „Искър“ 4