TRATTORIA IL MAESTRO GIUSEPPE VERDI

  • ул. „Г. С. Раковски“ 174
  • 0893 379 767

Неведнъж сме ви запознавали с неподправения вкус на средиземноморието в Къщата на италианските традиции - Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ на ул. „Г.С. Раковски“ 174.

Интериорът е запечатал в себе си топлината и очарованието на италианската провинция и  всеки ценител на добрата храна и пъстрия живот ще се чувства като у дома си. Траторията ни посреща в две зали, наречени символично „Тоскана“ и „Венеция“, а през топлите месеци гостите могат да похапват на открито в една от най-пъстрите и приятни градини в София. Естествените материали, уютната атмосфера и вниманието към детайла в интериора са дело на инж. Антон Кузкин, който умело съчетава елементи от апенинската култура, за да постигне съвременна визия и хармония между чувството за стил и традиция.

Новият фокус на менюто пада върху сърцето на италианското гастрономическо изкуство – Неапол.  Гостите на „Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi“ ще могат да се насладят на кулинарни специалитети като неаполитанска „Пармеджана“, „Сойола ала Амалфитана“ (запечено филе от морски език с лимон и каперси), Бакала ала Неаполитана“ (хрупкаво филе от риба хек със сотиран зелен боб и чери домати), както и класическите Пица „Тронкето“ и Равиоли с рикота, спанак и крем от зеленчуци.

В Къщата на италианските традиции Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ с маестро Марко Лукиари всичко е произведение на изкуството, което може да бъде оценено не само с очите, но и с небцето.