НАПРАВИ СИ: СМОКИНИ С КОЗЕ СИРЕНЕ

Кога, ако не в събота, можеш да отделиш половин час да се развихриш в кухнята. И въпреки че познаваме местата, които в кулинарно отношение могат да скрият шапката и на най-претенциозния, понякога онова, което си забъркаш сам, се оказва най-сладко. Ето защо решихме, че всяка седмица в събота ще ти даваме предложение за хапване или пийване, с което да шашнеш себе си, а защо не и някой готин човек край теб, който е заслужил...

СМОКИНИ С КОЗЕ СИРЕНЕ

Смесвайки солено и сладко, бихме могли да получим както десерт, така и предястие. Сам избираш кога да поднесеш творението си. Продуктите, необходими за приготвяне на смокини с козе сирене са:

6 големи смокини
100 г козе сирене
30 г кедрови ядки
30 г мед
30 г масло


Започваме с едно лесно и вкусно предястие. Измий смокините и ги разрежи от долната страна, като целта е да заприличат на цвете. Постави всяка в предварително намазан с масло индивидуален съд за печене, поръси с кедрови ядки и мед, а в средата сложи парче козе сирене. Трябват им около 6-7 минути във фурна на 200°С, докато сиренето започне да се топи и да хваща златиста коричка. Специфичният му аромат се съчетава чудесно с плодовия вкус на смокинята, а медът и кедровите ядки допълват букета от вкусове. Сервирай ястието топло, придружено от малко хляб за чудесния сос на дъното.