Nomadland и триумф на жените в наградите Оскар

Филмът на Клоуи Жао е дългоочакваната стъпка напред за киноиндустрията

0 коментара Сподели:

Мъжкият свят на киното вече не е това, което беше. Доказателството: статуетките на Nomadland в трите най-важни категории – режисьор, филм за Клоуи Джао и актриса в главна роля за Франсис Макдорманд, както и огромен триумф за жените по целия свят.

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Variety (@variety)

 

Задължително е да споменем и наградата за най-добър оригинален сценарий на англичанката Емералд Фенел за смелия стейтмънт Promising Young Woman. За съжаление

черешката на тортата щеше да е Мария Бакалова да вземе наградата за най-добра поддържаща женска роля,

но срещу Юн Ю-джун в ролята на бабата в Minari, даже без да споменаваме Глен Клоуз, Аманда Зайнфелд и Оливия Колман, вече бяхме се примирили, че шансовете това да се случи, не са особено големи.

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Variety (@variety)

 

Все пак тя получи утешителна награда – шаут аут на сцената от самия Брад Пит. Напълно достатъчна гордост да продължи уверено напред с кариерата си. Стискаме ѝ палци това да е първата от много номинации на Академията.

Много хора критикуват Оскарите като политически коректни, но това всъщност е най-големият комплимент за тази церемония. Наградите на Академията отразяват процесите в обществото,

те ни показват правилната посока на развитие.

Балканските разбирания и тесногръдие нямат място от съвременния глобален свят, който уважава различните и приема всички като равни. Важно е колко са свежи идеите ти, а не полът, произходът и цветът на кожата. Филми като Judas and the Black Messiah например недвусмислено го доказват.

Също специални поздравления на Академията за Another Round – най-свежия, забавен и провокативен филм, който лично тази авторка е гледала от години.

Това кино е доста по-ъндърграунд, но си заслужава да се види

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *