Най-тъпите филми на всички времена

Кой са заглавията на последните десет позиции в IMDB

0 коментара Сподели:

Пълно е с тъпи филми, но някои са доста по-ограничени от останалите.

Някои пък са толкова потресаващо ужасяващи, че феновете ги целят с домати по целия път надолу до дъното на класацията в IMDB. 

Ето най-зле оценените заглавия на всички времена там:

Son of the Mask (2.2 с 49 398 гласа)

Всеки може да направи тъп филм без пари, но за да произведеш пълно лайно за 100 милиона долара, се изисква особен талант. В продължението на „Маската“ с Джим Кери няма Джим Кери, няма Камерън Диас, няма шеги и като цяло няма много смисъл. Затова и единственото място, където тъжният тъжен филм става хит при излизането си, е Stinkers Bad Movie Awards. Напълно заслужено оттогава режисьорът му не е снимал нищо по-отговорно от детски рожден ден.

Pledge This! (1.9 с 16 518 гласа)

Планиран като големия дебют на Парис Хилтън, в който тя даже е продуцент, филмът толкова се обатачва с вътрешни конфликти и тропически циклони, че излиза след House of Wax и Bottoms Up (отново глупости с нейно участие). Накрая  Парис толкова е възмутена от добавените голотии във филма без нейно съгласие, че не отива на собствената си премиера. Pledge This! ще остане в историята като най-малко еротичната продукция, пълна с яки голи мацки.

Виж още: Защо новият Fast & Furious всъщност е гениален

House of the Dead (2.0 с 34 838 гласа)

Един от всепризнатите (или може би по-правилно да се каже всеотречените) шедьоври на Уве Бол – модерният Ед Ууд с безкрайно тъпи филми, но неуморен в ентусиазма си по снимането им. Уве Бол е известен с това, че освен некадърен е и обидчив, като предизвиква на боксов мач кинокритиците, дръзнали да осмеят труда му. За късмет на всички той се пенсионира като режисьор и сега е ресторантьор, при това (кой да предположи) доста по-успешен. Или просто критиците в този бранш не искат да ядат бой.

Saving Christmas (1.5 с 14 318 гласа)

Режисьорът на стотици яки клипове Дарън Доун доказва, че никога не е късно да станеш за смях. С малко помощ от добри приятели, разбира се. В този антишедьовър Кърк Камерън играе някаква безкрайно досадна версия на себе си, която влиза в серия да цикли срещу модерния начин за посрещане на Коледа. Точно толкова тъпо е, колкото звучи.

The Hottie & the Nottie (1.9 с 35 377 гласа)

Този филм е нещо като „Титаник“ на лошото кино – 10 номинации за „Златна малинка“ и 4 спечелени награди. Както името подсказва, това е история за супер яка мацка и нейната като излязла от хорър филм най-добра приятелка, а дълбочината на историята е на стар виц или скеч на „Каналето“. Покрай този сериозен неуспех Парис поне окончателно се отказа да се изявява на големия екран, за да стане диджейка. За съжаление зад пулта е също толкова неталантлива. 

Виж още: 5 френски филма, които си заслужават

Birdemic: Shock and Terror (1.8 с 19 412 гласа)

Режисьорът на това огромно изпражнение се е сложил в надписите като „визионер“. Доста смело за човек, опитал да пресъздаде The Birds 50 години по-късно с ефекти, по-лоши от тези на Хичкок. Единствената светлина в тунела на тази непланирана пародия е, че актрисата в главната роля е наистина яка мацка, която даже има сцена по бельо. Явно за това е била цялата патардия.

Code Name: K.O.Z. (1.4 с 26 786 гласа)

Нека името да не ви подвежда – това не е лигав напушеняшки филм, точно обратното: турски политически трилър, който разказва корупционния скандал от 2013-а през погледа на министър-председателя. Този очевиден опит за пропаганда обаче е толкова зле заснет, че се налагало да го прожектират без пари и все така никой не искал да го гледа. Въпреки това филмът останал на екран месеци наред и заради него няколко мейджър заглавия не успели да минат през страната.

Manos: The Hands of Fate (1.9 с 33 644 гласа)

Ако искаш да се озовеш в подобен списък, винаги е добра идея да правиш кино, без да имаш никаква представа какво се случва на терен. Тази класика е снимана от търговец на тор и застраховки (чудесна комбинация) от Ел Пасо, който се хваща на бас, че може да сътвори пълнометражно заглавие и то да стигне до екран. Резултатът е някаква каша със скачаща напосоки история, печален звук и нетърсена комедия. Mystery Science Theater 3000 го обявява за най-тъпия филм на всички времена, превръщайки го във вечен култ.

Superbabies: Baby Geniuses 2 (1.9 с 28 965 гласа)

Да държиш рейтинг от 0% в Rotten Tomatoes е особена чест, която се оказва само на филми, толкова тъпи, че журналистите не искат даже да си подострят молива, за да ги напсуват, в резултат на това няма оценка на ревютата им. Superbabies е продължение на Baby Geniuses от 1999, който със своя рейтинг от 2,6 е направо шедьовър. За съжаление режисьор и на двете е Боб Кларк, който в по-добри периоди от живота си е създал класиката A Christmas Story (8.0 рейтинг от 122 334 гласа). Явно с годините тъпотията се задълбочава.

Disaster Movie (1.9 с 83 416 гласа)

От създателите на Date Movie, Epic Movie и Vampires Suck идва най-великият им шедьовър и зануляваща всичко по пътя си вселенската чекия, тематично кръстена Disaster Movie. Филмът наистина е пълен дизастър и е носител на 7 номинации за „Златна малинка“: по една за Кармен Електра и Ким Кардашиън и по много за режисьорите и продуцента. Това не му пречи в Zamunda да има над 200 000 тегления с коментари като „Нищо друго не мога да кажа! Филмът е СУПЕР“. Не е като да нямат вкус хората.

Ето и кои са БГ сградите с роли в Холивуд

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *